Nu lăsați aceste 4 obiceiuri toxice să vă strice noul an

Nu lăsați aceste 4 obiceiuri toxice să vă strice noul an

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Oamenii își fac mereu promisiuni că se vor îmbunătăți în noul an: de exemplu promit că își fac în sfârșit un abonament la sală, că o să mănânce mai sănătos, că n-o să se mai lase afectați de orice, că vor petrece mai mult timp cu familia etc.

Cu toții ne dorim să fim fericiți și să nu avem parte de stres, dar pentru a realiza acest lucru, uneori trebuie să facem niște schimbări în viața noastră.

Obiceiurile toxice la care trebuie să renunți în noul an:

1. Critica de sine

Este în regulă să fii puțin critic față de tine, deoarece te împiedică să devii arogant. Dar atunci când te critici prea des, când te critici din orice, n-o să faci altceva decât să te rănești singur. Ești doar un om și este normal să mai faci greșeli, nu trebuie să fi dur cu tine tot timpul.

Autocritica excesivă poate afecta încrederea de sine, stima de sine și procesul de gândire în general. Este important să te accepți și să te iubești așa cum ești. Dacă poți oferi altor persoane dragoste și compasiune, ție însuți de ce nu ți-ai putea oferi?

2. Frica de părerea altora despre tine 

Trăim într-o societate în care cel mai mic pas greșit poate stârni condamnări din partea celorlalți. Dar ai doar o viață, așa că de ce să o pierzi îngrijorându-te de ce vor crede alții? De ce ar conta ce spun alții despre tine dacă tu ești mulțumit de deciziile luate.

Imaginează-ți cât de simplă și fericită ar fi viața ta dacă ai putea face orice vrei și când vrei. Dar stai! Chiar poți face ce vrei și când vrei, trebuie doar să înveți să nu-ți mai pese de părerile necerute. Stabilește-ți obiectivele pentru noul an, astfel încât să te poți bucura pe deplin de frumusețea vieții.

3. Zona de confort

A fi atașat de zona ta de confort poate fi limitativ din multe puncte de vedere. Viața este plină de oportunități și posibilități, dar dacă nu încerci să profiți de ele, vei pierde șansa de a încerca lucruri interesante.

Dacă continui să faci aceleași lucruri în fiecare zi, atunci viața va deveni o rutină. Chiar dacă ideea de a ieși din zona ta de confort poate părea înfricoșătoare, nu știi niciodată cum ți s-ar putea schimba viața dacă începi să fii mai deschis la noile oportunități.

4. Trăitul în trecut

Trăitul în trecut este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le putem face pentru noi înșine și pentru sănătatea noastră mentală. Dacă ai fost rănit în trecut sau ai experimentat orice fel de traumatism, este foarte greu să uiți. Dar dacă aceste amintiri te împiedică să ai o viață fericită și să îți atingi obiectivele, este timpul pentru o schimbare

Cea mai bună modalitate de a renunța la trecut este de a-i ierta pe cei care ți-au făcut rău. Chiar dacă nu este ușor, trebuie să încerci, nu pentru ei, ci pentru tine. Trebuie să încerci să îi ierți pe cei care te-au rănit, dar trebuie să te ierți și pe tine pentru că le-ai permis să te rănească, pentru că ai avut încredere în persoanele greșite.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!