Nu iti mai judeca aspectul fizic, asa te-a lasat Dumnezeu, nu stii tu mai bine ca El cum trebuie sa arate un om!

Nu iti mai judeca aspectul fizic, asa te-a lasat Dumnezeu, nu stii tu mai bine ca El cum trebuie sa arate un om!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2020 in Frumusete

“Unii oameni bombanesc mereu pentru ca trandafirii au spini; eu sunt recunoscator ca spinii au trandafiri.” – Alphonse Karr

Relatia dintre noi si corpul nostru depinde in totalitate de noi – avem grija de corpul nostru si il tratam in functie de cum ne dicteaza mintea.

Observa cu cata grija si dragoste iti tratezi pisica, catelul sau animalul tau preferat si gandeste-te ca si corpul tau are nevoie sa fie tratat in acelasi fel, are nevoie de iubire si aceasta iubire vine in primul rand de la tine.

Daca tu te gandesti “ce nas mare am” sau, “ah, sunt prea grasa, am picioarele prea scurte”, evident ca nu-ti vei iubi corpul. Parerile tale preconcepute despre ceea ce este frumos si ceea ce este urat sunt simple concepte mentale, ele nu fac decat sa-ti creeze probleme. Daca ai in minte o imagine exterioara a perfectiunii, vei dori ca si corpul tau sa arate exact la fel si il vei respinge, in loc sa-l accepti asa cum e.

Dar daca tu iti respingi corpul, ce asteptari mai ai din partea celorlalti?

Atunci cand vrei sa cultivi o relatie, incearca sa-ti accepti in primul rand propriul corp si atunci vei invata sa accepti aproape pe oricine, aproape in orice situatie. Relatia cu sine se reflecta imediat in relatia cu ceilalti.

Daca nu te accepti asa cum esti, cand iti vei impartasi iubirea cu partenerul, vei deveni sfioasa, neincrezatoare: “cum ma poate iubi, cand eu am un asemenea corp?” Vei ajunge sa te autorespingi si vei presupune ca si partenerul te va respinge, iar relatia ta nu va avea nici o sansa.

Pentru a avea o realatie satisfacatoare, este necesar sa-ti accepti corpul asa cum este, sa-l iubesti si sa-i permiti sa se simta liber – liber sa daruiasca si sa primeasca.

Gandeste-te ca frumusetea nu reprezinta decat un concept invatat si in realitate nu este important daca esti frumoasa sau urata, grasa sau slaba, inalta sau scunda – important este ceea ce crezi tu despre tine. Daca ai nevoie sa-ti spuna cei din jur cat esti de frumoasa, inseamna ca tu nu crezi ca esti asa.

Multe femei sunt dispuse sa-si lase partenerul sa le controleze viata in schimbul asigurarii din partea acestuia ca sunt frumoase, atragatoare. Crezi ca merita sa te vinzi doar pentru a auzi complimente la adresa ta?

Importanta pentru tine nu trebuie sa fie parerea altora, ci parerea ta – esti frumoasa indiferent de ceea ce iti spune mintea ta, nu trebuie sa faci nimic pentru a deveni frumoasa si in nici un caz nu trebuie sa devii obligata fata de cineva pentru a-ti confirma frumusetea. Cei din jurul tau sunt liberi sa te vada cum vor ei – daca tu esti constienta de propria ta frumuste si o accepti, nu-ti mai pasa de parerea lor.

Invata sa ai curajul sa te imbraci cum vrei tu, fara sa te temi de judecata celorlalte femei. Invata sa suporti invidia celor din jur, devenind constienta ca orice om este frumos in felul lui si frumusetea ta difera de a altora doar datorita conceptiei pe care o au oamenii despre frumuste. Cand ai sa intelegi acest lucru, nu te vei mai teme ca batranetea iti poate altera frumusetea si nu vei fi tentata sa apelezi la operatii de chirurgie plastica.

Parerile noastre, conceptiile noastre gresite ne limiteaza fericirea, ne imping spre autorespingere si catre respingerea celor din jur. Nu trebuie sa uitam ca noi suntem ceea ce credem ca suntem si orice femeie are dreptul sa se simta frumoasa si sa se bucure de aceasta senzatie.

Iubirea exista in noi si daca nu o simtim, este din cauza convigerilor noastre gresite care ne invaluie mintea. Atunci cand ne vom schimba sistemul de convingeri, viata noastra va fi mai frumoasa – cand ne vom accepta si ne vom iubi pe noi, asa cum suntem, vom putea sa-i acceptam si sa-i iubim si pe cei din jurul nostru. Iubeste-ti corpul, accepta-te asa cum esti – caci esti frumoasa, oricum.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!