Nu faceți persoanele iubite să aștepte prea mult… La un moment dat va fi prea târziu.

Nu faceți persoanele iubite să aștepte prea mult… La un moment dat va fi prea târziu.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2023 in De SufletLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiViata

Erich Maria Remarque a scris: ”Așteptarea macină sufletul.” Niciodată să nu uitați asta. Cu siguranță persoana la care țineți nu ar trebui lăsată să aștepte deoarece, la un moment dat, este posibil să nu vă mai aștepte.

Povestea este veche ca lumea: doi oameni se întâlnesc, se îndrăgostesc, pare să fie totul bine, dar… unul dintre ei decide că are nevoie de timp pentru a înțelege ce vrea cu adevărat. Există multe lucruri la care să te gândești: cariera, probleme personale, dacă te simți pregătit pentru a întemeia o familie și altele.

În orice caz, rezultatul este același: unul dintre parteneri îl face pe celălalt să aștepte în timp ce își pune în ordine gândurile. Cu toate acestea, el nu se gândește nici măcar o secundă la cum se simte cel care trebuie să aștepte ”verdictul”.

Problema constă în faptul că fiecare persoană are o anumită limită a răbdării. La un moment dat, se va ajunge la o cotitură. Unii iubesc atât de mult o persoană încât pare că ar putea aștepta o eternitate, în timp ce pentru alții, o singură săptămână sau lună este suficientă pentru a renunța și pentru a-și vedea de viața lor.

Chiar și cei mai răbdători și iubitori oameni se satură să aștepte. Așteptarea te face să înțelegi că nu ești o prioritate pentru cineva, iar acest lucru doare mereu. Apoi este doar o chestiune de timp până când acest gând devine atât de insuportabil încât decizi să rupi orice legătură cu acea persoană.

În cele din urmă, fiecare persoană merită să fie iubită și apreciată. Oricât de puternică ar fi dragostea, ea nu poate învinge prăpastia dintre parteneri care apare atunci când unul dintre ei ”nu s-a hotărât încă”  sau ”trebuie să se gândească” dacă vrea o relație. La un moment dat, acest lucru face sentimentele să se stingă.

A fi într-o astfel de stare de suspans este o experiență emoțională foarte dificilă și epuizantă. Trebuie să te obișnuiești cu ideea că partenerul tău nu știe cu adevărat dacă vrea să fie cu tine sau dacă pur și simplu așteaptă să apară altcineva ”mai bun”. Asta înseamnă să îți investești timpul și sentimentele într-o persoană care nu este sigură dacă te vrea.

Nu poți să forțezi pe cineva să aștepte la nesfârșit până când te hotărăști. Ar fi naiv să crezi că te va aștepta doar pentru că te iubește. Mai ales că nici tu însuți nu știi cu adevărat cât timp îți trebuie ca să iei o decizie. Nimeni nu este de fier, iar orice răbdare are o limită.

Fie îți pui ordine în gânduri și sentimente, fie lași acea persoană să își vadă de viața ei. Nu este corect să o ții într-o situație de incertitudine. Acest lucru nu va face decât să o rănească și să o chinuie.

Așa că nu este exclus ca atunci când în cele din urmă vă hotărâți și luați decizia de a continua relația, ea să fi luat deja decizia să renunțe.

Motivul este simplu: oricine este pus într-o astfel de situație, realizează că persoana care a pus-o să aștepte nu ține cu adevărat la ea. Dacă iubești pe cineva, nu trebuie să stai să te gândești dacă vrei să fii împreună cu acea persoană, pentru că răspunsul este clar.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!