Noi nu creăm evenimentele vieții noastre, ele doar se întâmplă prin noi. Realizarea acestui lucru vindecă orice boală mintală

Noi nu creăm evenimentele vieții noastre, ele doar se întâmplă prin noi. Realizarea acestui lucru vindecă orice boală mintală

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 June 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Pe parcursul carierei sale, un psiholog spune că a avut ocazia să cunoască foarte mulți oameni îndeaproape. Toți erau foarte diferiți și aveau destine diferite, dar exista o lege a firii care îi unea pe toți.

Cu cât o persoană era mai convinsă că este autorul propriului său destin și că este responsabilă pentru tot ce i se întâmplă, cu atât mai grave erau problemele sale psihologice. Tulburările de anxietate, depresiile, tulburările de personalitate, dependențele erau însoțitorii inevitabili ai celor care credeau în mod necondiționat că ei înșiși se aflau la cârma navei lor, străbătând apele vieții.

Odată ce oamenii conștientizau că trebuie să facă o schimbare în conștiința lor și începeau să înțeleagă că ceea ce ei fac aici nu are nicio influență, ci este doar o iluzie a lor, acest lucru îi ajuta automat să se elibereze de cele mai grave pietre sufletești.

Toate religiile se bazau pe ideea că totul în lumea aceasta se întâmplă prin voia puterilor superioare și cei care acceptau acest lucru erau promiși spre mântuire. “Nu oricine-Mi spune: «Doamne! Doamne!» va intra în Împărăția Cerurilor, ci cel care face voia Tatălui Meu, care este în ceruri”, – se referă la acest lucru.

Orice frică, sentiment de vinovăție și rușine, auto-condamnare constantă, care stau la baza oricărei afecțiuni sufletești, se dizolvă automat în momentul în care o persoană înțelege că nu el este cauza propriilor sale necazuri și greșeli, că “niciun fir de păr nu va cădea de pe capul unei persoane fără știrea lui Dumnezeu”, că el a scris destinul unei persoane și totul în viața ei se va întâmpla doar după voința lui, controlând complet gândurile și acțiunile sale.

Aveți îndoieli? Vă simțiți totuși că sunteți creatorul propriei realități? Bine, presupunem că este adevărat. Atunci spuneți-mi, ce stă la baza oricărei decizii pe care o luați? Răspunsul corect va fi “gândurile”, nu-i așa? Mai întâi vă gândiți și apoi faceți o anumită alegere, corect?

Acum răspundeți: puteți controla apariția anumitor gânduri în mintea voastră sau ele vin singure când vor și pleacă când vor, declanșând în voi anumite emoții și determinându-vă să faceți anumite acțiuni?

Dacă veți investiga cu adevărat această întrebare, veți vedea clar că nu noi creăm evenimentele din viața noastră, ci ele se întâmplă prin noi (sau prin ceea ce credem că suntem – dar asta este deja un subiect separat).

Chiar dacă noi credem că avem libertatea de alegere, în realitate, tot ceea ce se întâmplă în viața noastră, a fost menit să se întâmple, așa ne-a fost scris. Noi putem doar să influențăm în mică măsură lucrurile din viața de zi cu zi, dar evenimentele și schimbările drastice se vor întâmpla datorită destinului.

Odată ce vei înțelege acest lucru, nu te vei mai simți atât de vinovat pentru eșecuri. Nu vei mai avea atâtea remușcări pentru greșelile din trecut și nu vei mai trăi cu frică la gândul că vei putea face greșeli din nou. Odată ce vei înțelege că fiecare lucru a fost menit să fie, vei fi mult liniștit și împăcat cu tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!