Niciun bine făcut nu rămâne nepedepsit

Niciun bine făcut nu rămâne nepedepsit

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 November 2020 in Pilde

„Nu fă bine ca să-ți fie rău” – cred că toată lumea a auzit de acest proverb. Sunteți de acord cu această afirmație? De fapt, acest sfat funcționează foarte bine în viața noastră de zi cu zi. Lumea este nedreaptă, iar următoarea poveste o să vă explice de ce:

Într-o zi, o femeie s-a dus în vizită la un vechi înțelept pentru a-i cere niște sfaturi. În tinerețea ei se confruntase deja cu cruzimea lumii, era complet dezorientată și avea nevoie de sfaturi practice pe care doar bătrânul i le putea oferi.

Cu lacrimi în ochi, ea i-a spus că toată viața a fost bună cu toată lumea, i-a iubit pe toți, i-a ajutat pe toți, a iertat greșelile altora. Dar oamenii din jurul ei nu au apreciat acest lucru, s-au folosit de bunătatea ei, dar când a venit timpul să le ceară și ea ajutorul, toți i-au întors spatele și au lăsat-o să se chinuie singură.

Bătrânul a ascultat-o ​​cu răbdare, apoi a invitat-o ​​pe femeie să se dezbrace complet și să meargă de-a lungul străzii principale în fața tuturor. Timp de o fracțiune de secundă, femeia a crezut că bătrânul își bate joc de ea.

Cu o mare indignare, ea s-a ridicat deja și a dat să plece, dar bătrânul a pus brusc o oglindă mare în fața ei și a întrebat-o de ce îi este jenă să meargă goală în fața tuturor, dar nu ezită să-și deschidă sufletul în fața tuturor? Femeia a tăcut, s-a așezat înapoi pe scaun și s-a gândit.

Și Înțeleptul a continuat între timp discursul său că fiecare persoană este o întrupare a sufletului său, că acelor persoane care se comportă în mod josnic le lipsește puterea de a se schimba în bine. Nu este nevoie să vă deschideți sufletul pentru toată lumea, trebuie să vă deschideți sufletul pentru oamenii cu adevărat buni și amabili, care au gânduri bune și inima curată.

După ce a terminat de vorbit, bătrânul a văzut în ochii femeii că aceasta nu a înțeles complet la ce se referea. Cu un gest al mâinii, i-a indicat să îl urmeze. Ieșind din casă, în fața fetei a apărut o grădină mare cu flori minunat de frumoase. Bătrânul, admirând florile, a spus că nu le-a văzut niciodată mugurii, că acestea înfloresc doar noaptea. Deci, o persoană ar trebui să știe cum să-și protejeze sufletul de persoanele rele.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!