Ni se intampla de multe ori sa atragem parteneri toxici in viata noastra, iata de ce se intampla asta

Ni se intampla de multe ori sa atragem parteneri toxici in viata noastra, iata de ce se intampla asta

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2020 in Relatii

“Iubirea înseamnă a fi doi și a nu fi decât unul. Un bărbat și o femeie ce se topesc într-un înger.” – Victor Hugo

Atunci cand relatiile tale se desfasoara dupa acelasi tipar nefericit, este momentul sa incetezi sa dai vina pe ei si sa te cunosti pe tine mai bine. Iata cele cinci trasaturi ale unei femei care atrage parteneri toxici.

1. Te simti bine intr-o relatie codependenta

Potrivit expertilor, o relatie codependenta este un model de comportament in care ai nevoie ca o alta persoana sa iti valideze valoarea si identitatea. Tinzi sa faci sacrificii extreme pentru a satisface nevoile partenerului tau. Fiind o femeie co-dependenta, iti place sa ai grija de oamenii care au nevoie de tine, deoarece te fac sa te simti importanta si utila. Cercetarile sugereaza ca persoanele care sunt predispuse sa intre intr-o relatie codependenta sunt cele ale caror parinti care le-au abuzat sau neglijat emotional in adolescenta.

“Se spune că o persoană are nevoie doar de trei lucruri pentru a fi fericită: cineva pe care să-l iubească, ceva de făcut și ceva la care să spere.” – Tom Bodett

2. Esti foarte sensibila sau empatica

Persoanele foarte sensibile au capacitatea de a simti suferinta altora, de a-si oferi intelegerea si atentia. Deoarece greu la oameni, indiferent de modul in care te trateaza, persoanele toxice te conving sa le ajuti sau sa le salvezi de la pierzanie.

“Peste douazeci de ani vei fi dezamagit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai facut, nu din cauza celor pe care le-ai facut.” – Mark Twain

3. Ai cel mai bun tata

Crescand cu un tata minunat te face sa crezi ca toti barbatii sunt minunati si incredere. Pentru ca tatal tau te trateaza ca o printesa, ai incredere in oricine care te trateaze la fel.

“Nu există timpul potrivit sau locul potrivit pentru iubire. Se întâmplă accidental, printr-o singură bătaie a inimii, printr-o singură clipire.” – Sarah Dessen

4. Esti timida

Timiditatea este adesea asociata cu lipsa de incredere in sine sau de respect de sine. In aceste conditii, este dificil sa faci fata unui partener toxic.

“Adevăratul iubit este cel care te face să te înfiori când te sărută pe frunte sau când îți zâmbește și te privește.” – Marilyn Monroe

5. Ai incredere in oameni

Naivitatea, compasiunea, loialitatea, grija, toleranta, dorinta de a-i multumi pe ceilalti sunt trasaturi care ii atrag pe partenerii toxici. Toate acestea sunt minunante cu conditia sa setezi granite si sa nu le permiti altora sa profit de tine. Este mai bine sa renunti la un partener toxic, chiar daca ti se rupe sufletul pe moment, decat sa suferi pe termen lung.

Daca ai toate sau doar unele dintre trasaturile de mai sus, fii atenta de cine te indragostesti. Asculta-ti intuitia, stabileste limite si invata sa spui nu. Mai presus de toate, invata sa fii fericita cu ceea ce si cine esti. Persoanele toxice o vor simti si vor fugi de tine.

“Suntem cu toții puțin ciudați. Și viața este puțin ciudată. Iar în momentul în care întâlnim pe cineva a cărui ciudățenie este compatibilă cu a noastră, ne alăturăm lui și intrăm într-o stare de ciudățenie comună pe care o numim iubire – adevărata iubire.” – Robert FulghumDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!