Nevoile femeii si nevoile barbatului – trebuie sa le cunoasca toata lumea, nu doar cei casatoriti

Publicitate

Pentru femei comunicarea verbală este mai importantă decât cea fizică. Ele au nevoie de un timp în care să discute în linişte problemele banale, cotidiene. Deşi adesea acestea par lipsite de importanţă pentru partener!

“Un partener bun va avea grijă să nu provoace gelozia iubitei sale şi nici să nu-i pună la îndoială dragostea”. Cei frustraţi de dragoste în copilărie sunt mai frecvent geloşi, ca şi cei excesiv răsfăţaţi, şi au nevoie de o doză dublă de afecţiune, răbdare şi atenţie. Nevoia de cămin şi dorinţa de a avea copii, cărora să le creeze un mediu plăcut, constituie a doua nevoie de bază a unei femei.

Femeia are nevoie de amenajarea ambientului (a căminului) atât pe dimensiuni estetice cât şi funcţionale. Aşa cum păsările îşi fac cuib, tot aşa şi femeia îngrijeşte, înfrumuseţează şi sacralizează prin activitatea şi prezenţa sa “cuibul” familial care să asigure cuplului şi copiilor o oază binecuvântată. Neglijenţa femeii în îngrijirea şi amenajarea casei este un semn că nevoile ei nu au fost împlinite, că este în general insecurizantă, stresată sau deprimată.

Un bărbat atent va face tot posibilul ca nevoia de ambianţă a femeii să poată fi satisfăcută.

Nevoile bărbatului: nevoia de respectare şi apreciere a Eului este specifică bărbatului, şi multe dintre conflicte se dezlănţuie prin încălcarea “regulii de aur”. O femeie înţeleaptă nu-şi va critica niciodată bărbatul, nici în particular, nici în public, şi mai ales în faţa copiilor. Cicăleala şi bârfa cu prietenele sau vecinii afectează sensibilitatea acestuia şi-i descurajează iniţiativele de tot felul.

O soţie iubitoare îşi încurajează permanent soţul, îl apreciază în faţa copiilor şi a altora, fără a minţi sau a înşela ostentativ, îl recompensează emoţional cu generoziate şi mai ales cu sensibilitate. Cuvintele calde, apreciative, directe, sunt “liantul” unei comunicări afective stabile şi totodată al evoluţiei cuplului.

Publicitate

Mesajul pozitiv aduce mult mai mult bine unei relaţii decât toate mesajele negative la un loc, oricât de “bine intenţionate” ar fi ele. Ajutorul pentru schimbare nu se oferă cu brutalitate şi cu preţul rănirii Eului partenerului, ci cu toleranţă, răbdare, prin încurajarea comportamentelor pozitive şi spontane ale partenerului.

O femeie care nu poate trata cu umor şi bunăvoinţă neglijenţa sau dezordinea partenerului riscă să nu aibă un efect de schimbare în psihologia acestuia ci, dimpotrivă, riscă să devină din ce în ce mai puţin atrăgătoare sau iubită, pe măsură ce indică, moralizează, critică, şi mai ales ameninţă: Dacă nu-ţi pui hainele la loc, plec, eu nu mai pot aduna după tine!”

Am urlat şi eu un pic până să realizez că dacă vorbesc frumos, chiar dacă spun de două sau de trei ori înainte, totul se rezolvă. Râzi, fă o glumă de fiecare dată când nu eşti de acord cu ceea ce face, apoi subtil spune-i că ai fi foarte fericită dacă ar face asta, sau asta.

Negociază! Iubirea se construieşte şi se păstrează pe acest sentiment reciproc de încredere şi valorizare, dar sursa emoţională şi energetică este, fără îndoială femeia.

Nevoia de confort fizic şi psihosexual este importantă pentru bărbat. Hrana şi sexul nu sunt separate evident de confortul psihologic-relaţional al partenerului iar zicala: “cea mai bună cale spre inima unui bărbat trece prin stomac” include o parte consistentă de adevăr.

Aşa că draga mea, când ajunge seara acasă şi deschide uşa, în loc să-l aştepţi cu mătura la uşă şi să urli, mai bine aşteaptă-l cu zâmbetul pe buze, întreabă-l dacă vrea să mănânce, apoi când sunteţi amândoi mai liniştiţi puteţi discuta deschis tot ceea ce vă deranjează. Respectul pentru masă echivalează cu grijă pentru echilibrul fiziologic al celuilalt.

Merit tot ce e mai bun de la viață – Florina Nicola

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Dezvoltare Personala

Cele mai crude dar realiste adevaruri despre viata care te vor ghida spre calea cea buna!

Publicitate

“Viața este lucrul cel mai bun din câte s-au inventat vreodată.” – Gabriel Jose Garcia Marquez

Uneori viata devine dificila si ar putea parea ca acele vremuri grele nu vor trece, dar acest lucru nu este adevarat. Nu numai ca le vom indura, dar vom iesi din ele de 10 ori mai puternici si mai rezistenti.

Asa este viata.

Aceste 10 adevaruri brutale te vor pune pe drumul cel bun ori de cate ori simti ca esti pierdut.

Viata umana este relativ scurta – Adanc, in sufletul tau stii ca nu vei trai pentru totdeauna. Cu toate acestea, accepti cu usurinta aceste informatii. Este ca si cum ai trai viata pe o strada aglomerata, fara sa observi frumusetile sale, apoi, cand sa faci ultimul pas realizezi ce ai ratat. Cumva, ai crezut ca vor fi mai multe astfel de alei. Prin urmare, traieste-ti viata de astazi. Pentru ca maine nu este garantat nimanui. Fii indraznet, fii curajos, actioneaza.

Daca esti prea ocupat, nu inseamna ca esti productiv – A fi ocupat nu este o virtute. Nu este ceva cu care sa te „ocupi” tu. Toata lumea poate avea uneori perioade incarcate; cu toate acestea, nimeni nu trebuie sa fie ocupat tot timpul. Daca esti intotdeauna ocupat, inseamna ca nu stii cum sa iti prioritizezi activitatile si sa spui „nu” cand ar trebui.

Nu stii sa ierti – Viata va fi mult mai usoara pentru tine daca inveti sa ii ierti pe cei care nu ti-au spus niciodata „Imi pare rau”. Chiar si cei care te-au ranit, au fost in viata ta pentru un motiv. Deci, imbratiseaza tot ce s-a intamplat, iarta-i pe toti cei care ti-au provocat durerea si spune „multumesc” pentru toate lectiile invatate.

Publicitate

Nu tine in viata ta oamenii care nu merita asta – Viata ta va fi asemeni oamenilor care te inconjoara. Deci, alege cu atentie. Lasa-i sa plece pe cei care te inseala si te trag in jos. Lasa-i in urma pe mincinosi, pe inselatori si pe cei negativi. Ar trebui sa te conectezi cu oameni iubitori, pozitivi si minunati, daca vrei sa-ti faci viata cu adevarat uimitoare.

Iubeste-te mai intai pe tine – Daca vrei ca alti oameni sa te iubeasca, ar trebui sa te iubesti mai intai pe tine. Desi este frumos si important sa fii bun cu ceilalti, este chiar mai important sa fii bun cu tine. Cunoaste-ti valoarea, astfel incat ceilalti sa-ti poata vedea valoarea si sa poata sa te iubeasca si sa te respecte cum meriti.

Lucrurile materiale nu te definesc – Poti avea toate lucrurile bune si luxoase din lume, dar ele nu te vor face o persoana mai buna daca esti gol pe interior. Lucrurile sunt doar lucruri. Nu le lasa sa te mistuie. Pentru ca la sfarsitul zilei, tot ce conteaza este cat de multa fericire si dragoste ai impartasit cu alti oameni.

Esecul este inevitabil – Esecul este inevitabil. Vei face greseli. Vei esua de mai multe ori inainte de a reusi. Daca iti este frica de esec, nu vei avea niciodata curajul sa faci lucrurile pe care le-ai dorit dintotdeauna. Daca succesul nu vine acum, nu inseamna ca nu va veni niciodata.

Totul se schimba intr-o secunda – Ceea ce ai astazi, poate ca nu va mai exista maine. Stiu cat de infricosator suna, dar este adevarul. Prin urmare, petrece mai mult timp cu oamenii care inseamna lumea pentru tine. Traieste-ti viata in conditiile tale si tine minte: totul se intampla pentru un motiv.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala