Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea ne ofera 10 reguli zilnice de care trebuie sa tinem cont pentru o viata sanatoasa!

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea ne ofera 10 reguli zilnice de care trebuie sa tinem cont pentru o viata sanatoasa!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 January 2020 in Sanatate

“Un organism sănătos este camera de oaspeți a sufletului, un organism bolnav o închisoare.” [Francis Bacon]

Pe langa alimentatie sanatoasa si miscare, mai este nevoie si de alte „ingrediente” pentru a putea trai fericiti si sanatosi pana la adanci batraneti. Odihna si zambetul sunt doar doua dintre ele. Reputatul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea face chiar acum un „decalog” al unei zile sanatoase.

Prima „porunca”: Cine se trezeste de dimineata, sanatos ajunge

Prof.dr. Alexandru Ciurea, medic neurochirurg: Prima porunca este sa ne trezim cat mai de dimineata! in popor taranul se culca o data cu gainile si se scoala la cantatul cocosului. Trezirea trebuie sa fie dimineata, nu la ora 10:00. Daca ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obositi.

A doua „porunca”: Aerul curat, sanatate pentru creier

Al doilea lucru – nu mergem direct sa mancam sa deschidem chemarea frigiderului. Sa iesim afara, sa respiram aer curat! Aerul asta se duce nu in plamani cum crede toata lumea, ci exact in creier. Se deschid toate ferestrele ca sa iasa toate duhurile rele.

A treia „porunca”: Te misti, deci existi

Dupa ce s-au deschis ferestrele si incepe creierul sa functioneze, facem urmatorul pas: facem cativa pasi. De ce facem pasi? Nu ca asa spune Guvernul, ci ca punem circulatia, inima, care imediat ne ajuta si mergand, am facut motilitate. Te misti si existi, a spus un japonez.

A patra „porunca”: Ziua buna se cunoaste dupa dusul de dimineata

Dupa, ne intoarcem si exista aceasta igiena si toaleta perfecta a organismului in care aruncam toate elementele toxice din noi pentru ca miscarile pe care le facem dimineata la dus sunt chiar miscarile din yoga, dar noi nu mai stim lucrul acesta.

A cincea „porunca”: Micul dejun, luat in liniste

Dupa aceea se mananca. Masa trebuie sa fie linistita, fara telefoane, fara o serie intreaga de bombardamente, fara o agitatie in jurul mesei.

A sasea „porunca”: Sanatatea din ceasca

Am ajuns la un element esential. Ceaiuri sau cafea. Este bine sa se bea in genereal o ceasca incet, linistit, si ca placere si ca digestie.

A saptea „porunca”: Zambet pentru o sanatate mai buna

inca un secret, al 7-lea: zambetul. Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, nu este calculatorul, este zambetul. Modifici psihicul tau si capacitatea ta functionala, iar pentru cei din jur care probabil sunt incordati, relaxeaza totul!

A opta „porunca”: Alimentele usoare, ideale pentru masa de pranz

Alimentatia la pranz – celula nervoasa nu doreste multa mancare la pranz. Daca am mancat ca si capcaunii, facem asa o burta mare si cadem jos si sangele tot se duce in burta, iar aici sus nu mai ramane nimic.

A noua „porunca”: Masa de seara, cat mai usoara

Masa de seara trebuie sa fie cat mai usoara posibila fara o incarcare cu multe produse de carne si grase si fara o suprasolicitare ca nu soliciti numai creierul. Soliciti pancreasul, soliciti tubul digestiv, soliciti inima, nu trebuie incarcare la nesfarsit pentru masa de seara. Din nefericire, un obicei extrem de prost – incarcare cu alcool seara, care nu duce in mod deosebit la ceva bun. De aici urmeaza o serie intreaga de afectiuni.

A zecea „porunca”: Somnul dulce mult aduce

Am ajuns la punctul cel mai important – somnul. Somnul de care ne batem joc cu totii. Lumea a uitat: cand trebuie sa ne culcam? Odata cu gainile. De ce? S-a dovedit pe o serie intreaga de aparate, electroencefalografie ca cel mai bun somn este intre ora 10:00 si 12:00 seara.

Opriti televizoarele, opriti telefoanele, opriti toate aceste lucruri si odihniti-va! Ce credeti ca se intampla in organismul nostru? Este o curatare a creierului. Partea superioara a creierului doarme, partea interioara este viata noastra vegetativa in care toate organele functioneaza si ne curata cu ocazia asta creierul, intreg organismul se linisteste si a doua zi pornim de la capat.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!