Neurochirurgul Alexandru Vlad Chiurea ne oferă 10 sfaturi pentru un creier sănătos, o viață frumoasă și sănătoasă!

Neurochirurgul Alexandru Vlad Chiurea ne oferă 10 sfaturi pentru un creier sănătos, o viață frumoasă și sănătoasă!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 November 2020 in Lecții de viațăLifeStylePsihologieSanatateSfaturi

Regulile pentru o viață fericită și sănătoasă sunt nutriția echilibrată și activitatea fizică. Dar asta nu este tot! O odihnă bună și o atitudine pozitivă sunt, de asemenea, importante.

Celebrul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea adaugă câteva sfaturi simple la această listă:

1. Cine se trezește devreme va fi mai sănătos.

Trezește-te devreme, odată cu cocoși (dacă sunt în apropiere), dar nu mai târziu de ora 09:00, altfel vei căsca și te vei simți obosită toată ziua.

2. Aerul proaspăt este cheia sănătății creierului.

Aerisește zona în care te afli sau ieși mai des în aer liber. Lasă creierul să se oxigeneze.

3. Mișcarea este viață.

Faceți o pauză de la serviciu pentru a vă plimba prin cameră sau faceți exerciții simple . Japonezii spun: „în mișcare = în viață”.

4. Dusul de dimineață este începutul unei zile bune.

Faceți un duș de dimineață – vă va ajuta să vă treziți, să vă reîmprospătați, să vă înveseliți și să alungați depresia.

5. Micul dejun este un timp de odihnă.

Mâncați micul dejun în tăcere, fără a fii distrasă de ziare, telefon sau televizor, concentrează-te doar pe mâncare – acest lucru vă va îmbunătăți digestia.

6. În ceașcă – sănătate.

Bea ceai sau cafea încet, să nu mai vorbim din mers, fă-o încet și gânditor. Din nou, nu vă lăsați distrași de internet sau de alte lucruri.

7. Zâmbește pentru a nu te îmbolnăvi.

Zâmbește des! Așa vă puteți păcăli creierul – el va lua zâmbetul ca un semnal că vă descurcați bine (chiar dacă nu este așa) și va reduce nivelul hormonului de stres din organism.

8. Prânzul ar trebui să fie ușor.

Nu mânca mult la prânz. Este mai bine să rămâi ușor flămând decât să mănânci în exces – nu îți suprasolicita corpul cu o muncă inutilă.

9. Cina este și mai ușoară.

Dă cina dușmanului. Masa de seară trebuie să fie cât mai ușoară posibil. Nu mâncați carne și alimente grase care sunt grele pentru digestie, lăsați organismul să se odihnească. Mai mult, nu beți alcool seara – interferează cu somnul.

10. Somnul este sacru.

În societatea modernă, lumea încearcă să găsească o modalitate de a dormi mai puțin pentru a obține mai mult timp. Dar aceasta abordare este greșită. Somnul este la fel de important pentru noi ca mâncarea și aerul. Trebuie să te culci înainte de 0:00. Nu mai târziu!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!