Nervul sciatic ciupit: este real și ușor de recuperat acasă

Nervul sciatic ciupit: este real și ușor de recuperat acasă

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSecreteSfaturi

Cel mai recent, mama mea s-a plâns de dureri lombare teribile după o zi activă de curățenie. Judecând după simptome, nu era altceva decât un nerv sciatic ciupit. Durerea a crescut în timp ce stătea sau mergea. Nu sunt medic, așa că am apelat la un prieten medical pentru ajutor. El a sfătuit-o pe mama să aplice o metodă simplă care o poate vindeca fără pastile și injecții.

După ce i-am spus mamei mele despre metoda pe care o sfătuise prietenul meu, nu am crezut cu adevărat în eficacitatea ei. Imaginați-vă surpriza mea când chiar a doua zi mama a sunat și m-a rugat să-i mulțumesc prietenului meu pentru sfaturi. Durerea a dispărut, confortul și bunăstarea au revenit. Sunt gata să vă împărtășesc această metodă secretă.

Nerv sciatic ciupit: cauze și tratament

Nervul sciatic este cel mai mare din corpul uman. Se formează la confluența mai multor rădăcini L4-S3 ale spatelui inferior. Trece prin coloana lombo-sacrală, apoi prin fese de-a lungul spatelui coapsei și se termină în talpă. De aceea, atunci când o parte a nervului este ciupită, durerea se răspândește pe tot piciorul.

Cauzele nervului sciatic ciupit

Herniile de disc sunt una dintre cele mai frecvente cauze. Ca urmare, canalul spinal se îngustează, care apoi comprimă rădăcinile care formează nervul.

Vătămări corporale, cum ar fi o cădere sau o fractură.

Activitate fizică prelungită, cum ar fi exerciții fizice excesive sau așezarea într-o poziție incomodă.

Tumori ale coloanei vertebrale: atât benigne, cât și maligne.

Sarcina, în timpul căreia uterul mărit apasă asupra țesuturilor din apropiere.

Cum să ameliorați durerea atunci când nervul sciatic este ciupit

Această tehnică ușoară cu un singur exercițiu poate ajuta la ameliorarea durerii de la sciatică (denumirea medicală a nervului sciatic ciupit). Exercițiul acționează pe mușchiul piriformis din pelvisul posterior, care este situat lângă nervul sciatic.

Veți avea nevoie de o minge de tenis pentru acest exercițiu. Când înveți cum să te auto-masezi cu o minge, poți începe să folosești o două. În timpul unui masaj cu două mingi, sarcina este redistribuită pentru a reduce posibilele senzații de durere.

Culcați-vă sau stați pe podea și așezați mingea exact sub mușchiul dureros. Mutați-vă corpul încet și cu atenție, astfel încât mingea să treacă în jurul mușchiului dureros și deasupra suprafeței sale. Dacă simțiți un punct dureros, ar trebui să rămâneți pe el timp de 20 de secunde. Făcând acest exercițiu o dată pe zi, veți scăpa de problema durerii nervului sciatic.

Dacă nu ai o minge de tenis la îndemână, atunci durerea poate fi ameliorată printr-un simplu exercițiu. Trebuie să vă întindeți pe podea, să îndoiți piciorul dureros la genunchi și să-l trageți spre umăr. De îndată ce simțiți întinderea musculară, rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde. Îndreptați piciorul, odihniți-vă 1-2 minute și repetați exercițiul de încă 2 ori. Acest lucru va ajuta la relaxarea mușchiului spasmodic și la ameliorarea durerii.

Amintiți-vă că un stil de viață sănătos și o activitate fizică regulată și moderată vor preveni ciupirea nervului sciatic.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!