Ne îmbolnăvim, în primul rând pentru că uităm să râdem, să ne bucurăm de viață

Ne îmbolnăvim, în primul rând pentru că uităm să râdem, să ne bucurăm de viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 October 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateSanatate

Rasul este mai contagios decat orice infectie, tuse sau stranut. Atunci cand este impartasit, rasul apropie oamenii si mareste fericirea si intimitatea. Pe langa momentele de fericire, rasul are o seri de beneficii asupra intregului organism.

Rasul intareste sistemul imunitar, stimuleaza energia, diminueaza durerea si protejeaza de efectele nocive ale stresului. Insa, inainte de toate, acest medicament este distractiv, usor de folosit si gratuit.

Rasul, medicament puternic pentru minte si trup

Rasul este un antidot puternic pentru stres, durere si conflicte. Inspira incredere si speranta, te conecteaza de alte persoane si ajuta la mentinerea concentratiei si alertei.

Astfel, rasul este o resursa importanta pentru depasirea problemelor, imbunatatirii relatiilor si stimularii sanatatii fizice si emotionale.

Rasul este benefic pentru sanatate

Relaxeaza intreg organismul. Rasul elibereaza tensiunea si stresul, iar dupa o partida buna de ras, musculatura este relaxata mai mult de 45 de minute.

Stimuleaza sistemul imunitar. Rasul descreste productia de hormoni ai stresului si mareste productia de celule ale sistemului imunitar. De asemenea, imbunatateste rezistenta la boli.

Elibereaza endorfine. In timpul rasului, organismul elibereaza endorfine, chimicale ale starii de bine. Aceste chimicale promoveaza o stare generala de bine si reduc durerile.

Protejeaza inima. Rasul imbunatateste functionarea vaselor de sange si mareste circulatia sangelui, care protejeaza de atacurile de inima si alte afectiuni cardiovasculare.

Rasul imbunatateste sanatatea emotionala

Rasul ne face sa ne simtim bine, iar starea de bine ramane chiar si dupa ce ne oprim din ras. Rasul ne ajuta sa ne pastram optimismul chiar si in cele mai dificile momente. Pe langa ameliorarea tristetii si a durerilor, rasul ofera curaj si tarie pentru a gasi surse noi de fericire si speranta.

Chiar si in cele mai dificile momente, rasul sau un simplu zambet ne poate face sa ne simtim mult mai bine. De asemenea, atunci cand radem nu ne mai simtim stresati, suparati sau maniosi. Reduce stresul, mareste energia si ofera o lumina realista asupra evenimentelor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!