Mozart ne ofera 7 lectii frumoase de viata. Invata sa traiesti in armonie cu tine insuti!

Mozart ne ofera 7 lectii frumoase de viata. Invata sa traiesti in armonie cu tine insuti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2020 in Dezvoltare Personala

Unul din cele mai mari genii ale muzici, Wolfgang Amadeus Mozart, a lasat mostenire, pe langa muzica sa folosita chiar si in tratamente pentru combaterea problemelor psihice, o serie de lectii despre viata.

1. PROTESTEAZA DOAR FACAND CEVA CREATIV

„In fata nedreptatii sortii, nu protestez decat creand”, spune marele compozitor austriac. Cu alte cuvinte, atunci cand nu iti convine ceva sau ai senzatia ca viata ta este nefericita, ar fi bine sa vii cu alternativa, indiferent cat de mult va fi acceptata de ceilalti. Creeaza, surprinde, schimba lumea!

„Cine a invatat sa-si controleze starile negative si sa le amplifice pe cele pozitive isi protejeaza organismul. Sentimentele placute contracareaza stresul si consecintele acestuia. Ba chiar stimuleaza sistemul imunitar.” – Stefan Klein

2. NU POTI FI UN GENIU FARA SA NU IUBESTI

„Niciun grad inalt de inteligenta, imaginatie sau ambele laolalta nu alcatuiesc un geniu. Iubire, iubire, iubire – acesta este sufletul unui geniu” – Iubirea este singurul sentiment care poate curata rani si poate deschide noi orizonturi, cu alte cuvinte.

„Adevaratul optimism inseamna a constientiza problemele, dar si a detecta solutiile, a recunoaste dificultatile, a fi incredintat ca pot fi depasite, a constata partile negative, accentuandu-le insa pe cele pozitive, expunerea la tot ce poate fi mai rau, dar asteptand sa se intample cel mai bun lucru, a avea toate motivele să ne plangem, dar sa alegem sa zambim.” – William Arthur Ward

3. CELE MAI MARI BUCURII SUNT SUFERINTELE

Cu alte cuvinte, „bucuriile cele mai inalte sunt suferintele cele mai profunde al caror sens l-am inteles”. Oamenii se imprietenesc pentru a nu fi singuri, insa fiecare noua relatie de amicitie te va predispune la probleme mai mult decat aveai vreodata. Oricum, e minunat sa fii inconjurat de prieteni.

„Fericirea adevarata n-o are, nu poate s-o aiba decat acela care o da…si, ca s-o dai, nu e nevoie s-o ai; iar ca s-o ai, trebuie sa incepi prin a o da.” – Alexandru Vlahuta

5. NU TE BUCURA PREA DEVREME

Mozart era foarte precaut, pe cat de visator parea. Acesta credea foarte mult in reusita succesului doar prin evitarea intristarii inainte de vreme sau a bucuriei premature.

“Priveste toate lucrurile care te inconjoara ca si cum le-ai vedea pentru prima sau ultima oara in viata.” – Betty Smith

6. URMEAZA-TI MEREU INSTINCTUL

„Nu acord niciun fel de importanta lucrurilor pe care altii le ridica in slavi sau le condamna. Eu pur si simplu imi urmez instinctul”, sustinea Mozart.

“Daca ai vointa de a izbandi, vei atinge jumatate din succesul tau; daca nu, vei ajunge la jumatate din esecul tau.” – David Ambrose

7. MOARTEA ESTE USA SPRE ADEVARATA FERICIRE

Mozart spunea ca nu trebuie sa ne intristam in fata mortii. Ea este cadoul oferit de Dumnezeu, este poarta catre adevarata lume a fericirii.

Asadar, acestea sunt cele mai importante legi ale vietii, lectii pe care marele compozitor le-a invatat trecand printr-o serie de experiente. Cu toate ca era un om spontan, creativ si plin de idei, Mozart considera ca este important sa ai masura in toate.

“Inainte de a vorbi, asculta. Inainte de a scrie, gandeste. Inainte de a cheltui, castiga. Inainte de a investi, cerceteaza. Inainte de a critica, asteapta. Inainte de a te ruga, iarta. Inainte de a renunta, incearca. Inainte de a te pensiona, economiseste. Inainte de a muri, ofera.” – William A. WardDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!