Motivele pentru care bunicile noastre adoră ceaiul de mușețel: 15 proprietăți benefice sănătății

Motivele pentru care bunicile noastre adoră ceaiul de mușețel: 15 proprietăți benefice sănătății

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2020 in Remedii NaturisteRevista SufletuluiSanatateSecrete

Bunica mea are 70 de ani, dar este energică și activă. Nu este deranjată de tensiune și niciodată nu a suferit de insomnie. Sănătatea ei este ceea ce are nevoie! Și bunica nu crede î pastile, spune că este o otravă în formă pură. Are o metodă care tratează diferite boli mai bine decât orice medicament.

Medicamentul secret al bunicii este ceaiul de mușețel.

Ceaiul de mușețel este un remediu accesibil care ne tratează de multe boli neplăcute. În plus, are un gust plăcut și poate înlocui ceaiul obișnuit. Conține mulți flavonoizi și alți antioxidanți care ne vindecă corpul. Cea mai utilă parte a mușețelului – florile. Deoarece conțin cei mai mulți nutrienți.

Îmbunătățește somnul

Nu există un remediu mai bun pentru oboseală, stres, anxietate decât mușețelul. Ceaiul de mușețel facilitează adormirea, îmbunătățește calitatea somnului. Dacă îl bei noaptea, dimineața te vei trezi odihnit și odihnit.

Are proprietăți antiinflamatorii

Datorită acestor proprietăți, mușețelul este utilizat în mod eficient în bolile stomacului și ale intestinelor. Mușețelul ajută organismul să facă față infecțiilor, ameliorează inflamația și spasmele.

Ajută la stres și anxietate

Mușețelul este un antidepresiv natural. O ceașcă de ceai de mușețel parfumat crește nivelul de serotonină din organism și ajută la relaxare. Stresul și anxietatea vor dispărea, vă veți liniști și vă veți simți. O ceașcă de ceai de mușețel este un remediu excelent pentru stresul cronic.

Întărește sistemul imunitar

Fenolii conținuți în mușețel cresc proprietățile protectoare ale organismului în lupta împotriva infecțiilor. Aceleași substanțe ajută la combaterea răcelii, a gripei și chiar a sinuzitei.

Ajută la probleme de stomac

Mușețelul ajută la rezolvarea multor probleme ale tractului gastro-intestinal: de la balonare la sindromul intestinului iritabil. Mușețelul este foarte eficient în gastrită, deoarece are proprietăți antiinflamatorii.

Iar proprietățile antispastice ale mușețelului au un efect benefic asupra intestinelor, ameliorând balonarea și calmând durerile și crampele din intestine.

Mușețelul ca prevenire a cancerului

Apigenina, conținută de mușețel, are efecte anticanceroase. Ajută la prevenirea dezvoltării cancerului de sân, stomac, piele, prostată, uter.

Ajută femeile să facă față durerilor menstruale

Adesea menstruația îi aduce unei femei un disconfort teribil, iar mușețelul ajută să facă față acestuia. Ceaiul reduce durerea, ameliorează spasmele, calmează sistemul nervos, îmbunătățește somnul, elimină schimbările de dispoziție.

Ajută la alergii

Mușețelul are, de asemenea, proprietăți antihistaminice, care ajută la atacurile alergice, reglând răspunsul sistemului imunitar la alergeni.

Prevenirea bolilor cardiovasculare

Ceaiul de mușețel ajută la scăderea tensiunii arteriale, reglează colesterolul rău din sânge, prevenind astfel dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Ajută la osteoporoză

Substanțele conținute de mușețel stimulează activitatea osteoblastelor (acestea sunt implicate în transformarea țesutului osos). Ceaiul de mușețel îmbunătățește densitatea osoasă și previne astfel osteoporoza.

Mușețel în diabet

Studiile arată că ceaiul de mușețel este bun pentru diabet. Scade glicemia și reglează nivelul insulinei din sânge. Consumul acestui ceai poate reduce semnificativ nivelurile ridicate de zahăr din sânge.

Ajută la hemoroizi

Mușețelul are un efect complex asupra hemoroizilor. Datorită proprietăților sale, ameliorează durerea, ameliorează mâncărimea, elimină infecțiile și inflamațiile. Mușețelul poate fi folosit sub formă de băi, creme și ceai.

Ajută la rezolvarea problemelor de piele

Mușețelul poate fi utilizat nu numai sub formă de ceai, ci s-a arătat bine în uz extern. Infuzia de mușețel ajută la ameliorarea iritației pielii. Compresele de mușețel ajută la eczeme.

Întărește părul

O altă proprietate utilă a mușețelului este întărirea părului. Dacă vă spălați capul în ceai de mușețel, părul va deveni strălucitor și mătăsos. Este un instrument indispensabil pentru îmbunătățirea creșterii părului.

Ajută la probleme în cavitatea bucală

Clătirea cu un ceai de mușețel ajută la combaterea eficientă a infecțiilor bacteriene, previne dezvoltarea cariilor și întărește gingiile.

Beneficiile mușețelului sunt pur și simplu incredibile, însă mușețelul este încă un medicament și, prin urmare, există și contraindicații pentru utilizarea acestuia. În primul rând, trebuie să vă asigurați că nu sunteți alergic la această plantă.

Ar trebui să nu consumați mușețel în timpul sarcinii, deoarece poate provoca naștere prematură. Și, mai important, este mai bine să nu beți ceai de mușețel după-amiaza, deoarece provoacă somnolență.

Mușețelul este un remediu natural minunat. Dar este important să îl consumați cu măsură pentru a nu dăuna. Mușețelul ajută la prevenire, dar nu este suficient să se trateze bolile grave. Este mai bine să consultați un medic cu astfel de probleme.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!