Misterul numit „capcană de vise” – Ce înseamnă și la ce ajută

Misterul numit „capcană de vise” – Ce înseamnă și la ce ajută

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 February 2021 in Spiritualitate

Ce sunt ,,capcanele de vise” mai exact? Un cadou original, un decor modern sau o amuletă eficientă? Care este simbolismul lor?

Realizate din lemn, plasă și pene, capcanele de vis sunt un decor interesant pentru casă, dar de fapt au un sens ascuns și sunt asociate cu legendele antice indiene.

În multe locuri din America de Nord, chiar și în prezent, se spune că fiecărui nou-născut trebuie să i se ofere o capcană de vis pentru a-l proteja.

De asemenea, este un cadou tradițional la nunți pentru a proteja proaspeții căsătoriți.

Tradiția provine din triburile indiene. Legenda ne spune despre o bătrână indiană care, atunci când nepotul ei era speriat de un păianjen, ea nu îl omora, ci dimpotrivă, îl oferea ca exemplu de răbdare și perseverență, pentru că în fiecare zi croia pânze neobosit.

În semn de recunoștință, păianjenul i-a dat o pânză magică de argint pentru a o proteja pe bătrână de forțele malefice ale nopții. De aceea capcana seamănă cu o pânză de păianjen.

Legenda a rămas până astăzi, deși mulți oameni cumpără astăzi capcane de vis, nu pentru că cred în valoarea lor magică, ci pur și simplu pentru că sunt moderne și frumoase. Totuși, încă sunt oameni care sunt convinși că aceste amulete îi vor proteja cu adevărat de visele, gândurile și grijile rele noaptea.

În trecut, se credea că, pentru ca o capcană să funcționeze, aceasta trebuia făcută de părinți pentru copil, dar în ziua de astăzi, rareori se găsesc persoane care mai fac, majoritatea le cumpără.

Cu siguranță nu știai, dar capcanele de vis sunt rotunde pentru că reprezintă ciclul vieții. Iar pe lângă plasă, fiecare capcană are pene agățate de ea. Acestea nu sunt doar de decor, se crede că rolul lor este să atragă vise frumoase și să-i facă pe oameni să doarmă mai liniștiți.

În plus, o pană de pasăre este agățată și în centrul capcanei, dar nu orice fel de pană, ci o pană a unei păsări de noapte, deoarece se crede că doar aceste păsări dețin control asupra a ceea ce se întâmplă în întuneric. Există, de asemenea, variante de capcane care, în loc de o pană în centru, au una sau mai multe mărgele albastre, care au puterea de a te proteja împotriva gândurilor negative.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!