Minunatele beneficii ale pătrunjelului pentru sănătatea organismului nostru

Minunatele beneficii ale pătrunjelului pentru sănătatea organismului nostru

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Frunzele de pătrunjel nu mai au nevoie de introducere, deoarece pătrunjelul este o plantă populară care a fost folosită de mulți ani pentru a oferi mâncărurilor noastre preferate un aspect complet. Dar garnitura și condimentele nu sunt singurele motive care au făcut această plantă atât de populară în întreaga lume. Există numeroase beneficii pentru sănătate pe care le putem obține de la aceste mici frunze verzi .

Date nutriționale ale pătrunjelului:

Dacă mâncăm o jumătate de lingură de pătrunjel uscat, obținem următoarele.

  • • 6,0 mcg licopen
  • * 82,9 mcg luteină și zeaxantină
  • • 10,7 mcg alfa-caroten
  • * 80,7 mcg caroten.

Avantajele și beneficiile frunzelor de pătrunjel:

1. Elimină respirația de dimineață:

Respirația urât mirositoare cauzată de bacteriile care se formează din resturile alimentare și producția scăzută de salivă este una dintre situațiile incomode cu care ne confruntăm în fiecare dimineață. Puteți scăpa de această stare incomodă cu ajutorul frunzelor de pătrunjel. Pătrunjelul are o proprietate antibacteriana care inhiba formarea bacteriilor si astfel împrospătează gura.

2. Curățați rinichii:

Pătrunjelul este cel mai bine cunoscut ca diuretic. Sucul de pătrunjel si ceaiul de pătrunjel sunt folosite pentru detoxifierea organismului si curățarea rinichilor. Astfel, îmbunătățește funcția renală.

Trebuie să includem ierburi medicinale precum pătrunjelul în dieta noastră pentru a ne menține sănătoși. Plin cu antioxidanți și vitamine, pătrunjelul poate curăța în mod natural rinichii.

3. Ajutor în procesul de slăbire:

Pătrunjelul influențează pierderea în greutate. Este o planta bogata in nutrienti si in același timp foarte săraca in calorii.

Zece crenguțe de pătrunjel ne oferă:

  • 1 g grăsime
  • 1 g zahăr
  • 6 g carbohidrați.

Astfel, adăugarea acestui condiment la dieta noastră zilnică ne va ajuta să obținem nutriția de care avem nevoie.

4. Creșteți imunitatea:

Imunitatea puternică este secretul unui stil de viață sănătos. Suntem cu toții născuți cu o imunitate care ne protejează de boli. Alimentele pe care le gustăm în fiecare zi joacă un rol vital în întărirea sistemului nostru imunitar. Oricine are o imunitate puternică poate învinge cu ușurință orice infecție externă.

Ierburile precum pătrunjelul conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți care măresc capacitatea de a combate virusurile și bacteriile care provoacă febră, răceli, tuse etc. Principalul conținut de vitamine care ajută în această materie sunt vitamina C, vitamina A și K.

5. Prevenirea riscului de cancer:

Flavinoizii, care sunt principalii antioxidanți prezenți cu moderație în pătrunjel, ajuta la prevenirea dezvoltării cancerului. Are, de asemenea, miricetină, care acționează cel mai bine în prevenirea cancerului de piele. Pătrunjelul poate inhiba cancerul provocând un reactiv cunoscut sub numele de amine heterociclice.

De aceea, iubitorilor de carne la grătar li se recomandă să consume salată de pătrunjel ca garnitură pentru a reduce efectele nocive ale cărnii. În plus, apigenina, care este și un flavinoid, oprește răspândirea cancerului .


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!