Miere, ulei de cocos și scorțișoară – tratament de casă pentru durerea de gât și tuse

Miere, ulei de cocos și scorțișoară – tratament de casă pentru durerea de gât și tuse

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Deși medicamentele ne pot ajuta să facem față bolilor sezoniere, cele mai multe dintre ele sunt făcute cu ingrediente și substanțe chimice care pot fi dăunătoare organismului. Cel mai bun mod de a te trata fără efecte secundare este să folosești medicina alternativă.

Cum să faci acasă pastile pentru ameliorarea durerii de gât și a tusei:

Dacă ai deja simptomele unei mici răceli sau pur și simplu vrei să o previi, pentru că unul dintre prieteni sau unul dintre membrii familiei este răcit, acest remediu natural te va ajuta.

Ingrediente: miere naturală, ulei de cocos și scorțișoară.

Mierea naturală are proprietăți antibacteriene puternice care pot ajuta la calmarea durerii în gât. De asemene, proprietățile ei ajută la ameliorarea tusei și la combaterea inflamației căilor respiratorii.

Uleiul de cocos conține acid lauric, care luptă împotriva bacteriilor dăunătoare, virușilor și ciupercilor.

Scorțișoara, pe lângă faptul că are o aromă deosebită, s-a dovedit științific că poate ajuta la reducerea inflamației în organism, are proprietăți antioxidante și luptă împotriva bacteriilor.

Mod de preparare: 

Adaugă 100 ml (cam 7 linguri) de ulei de cocos într-un castron și amestecă bine cu un tel până devine ca o spumă ușoară. Odată ce a ajuns la consistența de spună, începe să adaugi treptat 7 linguri de miere naturală, amestecând constant până când compoziția se transformă într-o pastă groasă. Se adaugă scorțișoară după gust și se amestecă totul foarte bine până când toate ingredientele sunt omogenizate. Amestecul obținut trebuie să fie gros și uniform.

Dacă ai forme pentru gheață în casă, umple formele cu amestecul obținut până la jumătate, pune-le la congelator o jumătate de oră pentru a se întări, apoi scoate pastilele din formă și ține-le la frigider în permanență până la momentul consumului.

Dacă nu ai forme pentru gheață poți folosi hârtie de copt sau folie alimentară. Poți forma pastilele punând câte o linguriță din amestec pe hârtie sau pe folie, apoi urmează aceeași metodă, pune-le jumătate de oră la congelator, apoi desprinde-le de pe hârtie/folie și ține-le la frigider.

Pentru a preveni răceala sau pentru a trata durerea în gât și tusea, poți consuma pastilele în fiecare zi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!