Metoda de îmbunătățire a vederii conform metodei lui Deepak Chopra

Metoda de îmbunătățire a vederii conform metodei lui Deepak Chopra

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2024 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieSanatate

Este posibil să îți îmbunătățești vederea fără ochelari și intervenție chirurgicală? Da, este posibil, cu ajutorul unui antrenament sistematic în combinație cu odihnă adecvată.

Dezvoltarea tehnologiei moderne, în primul rând a tehnologiei computerizate, a reprezentat un progres foarte mare pentru omenire, dar, în același timp, a crescut semnificativ solicitarea asupra ochilor. Nu este de mirare că îmbunătățirea vederii a devenit un subiect de interes pentru o mulțime de oameni.

Doctorul Deepak Chopra a dezvoltat o metodă specială în acest sens. În cadrul antrenamentului său pentru ochi, ochii se fixează alternativ pe obiecte îndepărtate și apropiate, iar o componentă importantă este rotația ochilor.

De ce sunt necesare exercițiile pentru ochi:

Răspândirea largă a patologiilor oculare este atribuită obiceiurilor noastre dăunătoare. Majoritatea oamenilor ignoră regulile elementare de menținere a calității vederii, concentrându-și privirea pe obiecte aflate în apropiere pentru perioade lungi de timp: ecranul computerului, telefonul, cărțile.

Această solicitare excesivă duce adesea la reducerea flexibilității mușchilor oculari și la dezvoltarea patologiilor oculare. Tot mai mulți oameni se văd nevoiți să poarte ochelari sau lentile de contact, iar operațiile de corecție a vederii au devenit din ce în ce mai populare.

Pentru a evita acest lucru, este necesar să acordați ochilor odihnă periodică, să evitați concentrarea privirii pe un singur obiect pentru perioade lungi și, cel mai eficient, să faceți exerciții regulate pentru ochi.

Antrenamentul ochilor nu este o invenție modernă, ea există de mai multe mii de ani. Inițial, a fost practicată de yoghinii indieni, care au dezvoltat tehnici unice pentru întărirea nu numai a corpului, ci și a ochilor. Doctorul indian Deepak Chopra a continuat această tradiție, dezvoltând propria sa metodă pentru întărirea și îmbunătățirea ochilor.

Exercițiile pentru ochi ale doctorului Chopra

1. Închideți ochii și uitați-vă spre soare timp de 15-20 de secunde.

2. Menținând ochii închiși, rotiți încet capul către soare și înapoi.

3. Pentru antrenarea mușchilor interni ai ochilor, responsabili de focalizare, priviți un obiect apropiat, apoi unul îndepărtat: întindeți mâna în față și priviți degetul, apoi schimbați privirea către un obiect îndepărtat. Repetați de 15 ori, evitând să vă tensionați vederea.

4. Clipiți rapid timp de 30 de secunde.

5. Priviți în stânga sus și mențineți această direcție a privirii timp de 15 secunde.

6. Priviți în stânga jos și mențineți această direcție a privirii timp de 15 secunde.

7. Priviți în dreapta sus și mențineți această direcție a privirii timp de 15 secunde.

8. Priviți în dreapta jos și mențineți această direcție a privirii timp de 15 secunde.

9. Priviți vârful nasului și mențineți această direcție a privirii timp de 15 secunde.

10. Priviți în jos, către podea, timp de 15 secunde.

11. Priviți în sus spre mijloc, încercând să vă concentrați privirea între sprâncene, și mențineți această direcție a privirii timp de 15 secunde.

Aceste exerciții pentru ochi sunt ușor de efectuat și le puteți face în orice loc. Încercați să găsiți câteva minute în timpul zilei pentru a face aceste exerciții și nu uitați să faceți pauze regulate dacă la muncă este necesar efortul vizual. După muncă încercați să faceți alte activități pentru a vă odihni ochii.

Dacă faceți regulat aceste exerciții pentru ochi ale doctorului Chopra, vederea va rămâne bună pentru mai mult timp și nu va necesita corecții.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!