Mergi la mare? Afla ce boli iti vindeca apa de mare

Publicitate

Talasoterapia care include aplicarea în scopuri terapeutice a tuturor elementelor ce ţin de mare, respectiv apă, soare, nămol, briză are multiple beneficii pentru piele, sterilizează şi cicatrizează rănile, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi reduce inflamaţia articulaţiilor, este deosebit de eficientă în prevenirea şi tratarea afecţiunilor respiratorii, a rinitelor, sinuzitelor şi chiar astmului, în special în cazul celor mici.

Tratamente externe cu apă de mare

Candida genitală – se vindecă foarte rapid, dacă se fac irigaţii vaginale (la femei) şi spălături ale zonei balano-prepuţiale (la bărbaţi), cu apă de mare, de două-trei ori pe zi. Apa de mare este foarte bogată în iod, în sare, în alte substanţe cu efect antifungic, care echilibrează flora genitală.

Acneea – se retrage în urma băilor în mare şi a expunerii repetate la soare (dar nu la ore de insolaţie maximă şi nu pentru perioade foarte lungi de timp), dacă este foarte bine respectată şi igiena. Apa de mare are efecte reglatoare endocrine, ajutând la eliminarea din rădăcină a acestei afecţiuni, scrie formula-as.ro. Apoi, apa de mare are efect antiinflamator şi, împreună cu nisipul, curăţă pielea şi desfundă porii, reglează secreţia de sebum.

Pitiriazisul, psoriazisul şi eczemele uscate, cura ducând la dispariţia pruritului, la uscarea veziculelor şi eliminarea placardelor, elemente ce caracterizează aceste boli.

Alergia cutanată – se ameliorează în timpul curei marine, în primul rând datorită apei şi a aerosolilor marini, care au efect uşor imunosupresor şi diminuează intensitatea reacţiilor alergice. În eczemele alergice, apa are şi efect antiinflamator direct. Baia în mare, spălările feţei cu apă de mare şi tratamentul cu aerosoli sunt recomandate şi în conjunctivita alergică.

Publicitate

Rinita cronică (alergică şi infecţioasă) – se ia apa de mare în pumn, se duce în dreptul uneia dintre nări (cealaltă fiind obturată cu degetul) şi se aspiră (se trage pe nas) cu putere, de mai multe ori, până se obţine o drenare şi o curăţare satisfăcătoare. Se repetă procedeul şi cu cealaltă nară. Un tratament durează minimum 12 zile.

Zgârieturi, răni superficiale – simpla baie în mare este de natură să reducă timpul de vindecare de 2-3 ori, precum şi să împiedice eventualele infecţii sau cicatrizările inestetice.

Gingivite, stomatite – se fac de 2-3 ore pe zi clătiri ale gurii cu apă de mare, care apoi se scuipă integral (nu se înghite). Are efect puternic anti-infecţioase şi, în plus, ajută la refacerea epiteliilor lezate, fiind printre puţinele remedii care au această acţiune regenerativă.

Talasoterapia, eficientă şi în:

– Întărirea sistemului imunitar.

– Lipsa poftei de mâncare.

– Baia de nisip cald, recunoscută ca terapie în Franţa şi Italia, combate retenţia de apă din organism, atenuează durerile reumatice, elimină toxinele şi creşte rezistenţa la infecţii.

– Stări depressive.

– Persoanele care suferă de hipotiroidie, insuficienţă ovariană, reumatism, tuberculoză osoasă, boli de piele e bine să-şi petreacă vacanţa la mare. Atent folosite ca durată şi moment al zilei, ultravioletele previn osteoporoza, depresia, insomnia, meteosensibilitatea, atenuează simptomele bolilor autoimune.

– Anumite boli endocrine, precum hipertiroidismul.

– Îmbunătăţirea calităţii somnului.

– Îmbunătăţirea funcţiilor cardiace.

– Îmbunătaţirea metabolismului şi, implicit, slăbire.

– Componentele apei de mare (magneziul, potasiul, calciul, diferiţi sulfaţi şi sodiul) sunt absorbite de pori şi revigorează corpul obosit.

– Cura heliomarină are indicaţii majore în bolile reumatice inflamatorii cronice şi mai ales în poliartrita cronică evolutivă, ce afectează mai ales articulaţiile mici ale mâinilor şi picioarelor, precum şi aşa-numita spondilită anchilopoetică, boală ce se caracterizează prin anchilozarea coloanei vertebrale şi prin incubarea ei progresivă.

Publicitate
Alte Articole
Sanatate

Dupa 75 de ani de cercetare, psihiatrii au descoperit reteta unei vieti fericite si care sunt motivele care stau in fata fericirii!

Publicitate

“Țintește către lună. Chiar dacă vei rata țintă, vei nimeri printre stele.” – Norman Vincent Peale

Cel mai lung studiu, ca durata, care a analizat fericirea, secretele acestui sentiment si longevitatea lui, a durat 75 de ani si a analizat viata a 724 persoane.

In calitate de coordonator al Harvard Study of Adult Development (Studiul Harvard privind Dezvoltarea Adultilor), probabil cel mai lung studiu de acest gen din istorie, psihiatrul Robert Waldinger a putut observa, analizand cantitatea impresionanta de date colectate de cercetatori, ce anume le ofera oamenilor cu adevarat o viata implinita si lunga.

Aproximativ 60 din cele 724 de persoane sunt inca in viata, inca participa la studiu, iar cele mai multe au in jur de 90 de ani. Cercetatorii incep acum sa repete experimentul pe cei peste 2.000 de copii ai acestor oameni, a dezvaluit Waldinger, care este al patrulea director al studiului. Robert Waldinger si-a detaliat descoperirile in cadrul unui discurs sustinut la TEDxBeaconStreet.

1. O copilarie fericita are efecte benefice de durata asupra individului – Daca ai relatii calde cu parintii in copilarie atunci, potrivit studiului, vei avea acelasi fel de relatii, si chiar mai legate si sigure, cu cei apropiati tie cand esti adult. O copilarie fericita le-a permis celor studiati sa-si asigure relatii de durata chiar si pana cand au implinit 80 de ani, iar sanatatea lor fizica a fost vizibil imbunatatita gratie aceste fericiri. si nu conteaza doar relatia cu parintii: o legatura stransa cu unul dintre frati inca din copilarie ii determina pe indivizi sa nu cada in depresie pana la 50 de ani.

2.O copilarie mai dificila compenseaza in perioada de mijloc a vietii – Indivizii care au crescut in medii cu conditii de viata mai dificile, din punct de vedere financiar sau familial, au crescut inconjurati cu mai putina fericire decat ceilalti. Dar atunci cand acestia au atins pragul varstei de 50 – 65 de ani si s-au dedicat educarii noii generatii s-au simtit mult mai fericiti decat cei care nu au facut-o. Indivizii nu s-au bazat doar pe postura de a fi parinti, ci si pe situatiile in care erau mentori pentru cei tineri.

Publicitate

3.Ramai inconjurat de oameni pentru o viata fericita si lunga – Relatiile sociale sunt extrem de benefice pentru noi si ca singuratatea ucide. Se pare ca oamenii care sunt mai conectati din punct de vedere social cu familia, prietenii, comunitatea, sunt mai fericiti, mai sanatosi si traiesc mai mult decat cei care sunt mai putin conectati. Iar singuratatea se dovedeste a fi toxica. Oamenii care sunt mai izolati decat vor sa fie, sunt mai putin fericiti, sanatatea lor se deterioreaza mai repede, la fel si functionarea creierului, ei avand o viata mai scurta decat ceilalti.

Memoria ramane in stare buna de functionare mai mult in cazul oamenilor implicati in relatii care le ofera siguranta ca pot conta intr-adevar pe cealalta persoana in vremuri grele. „stim ca poti fi singur intr-o multime de oameni si poti fi singur intr-o casatorie, astfel ca a doua mare lectie pe care am invatat-o este ca nu este vorba doar de numarul de prieteni pe care ii ai si nu este vorba daca sunteti sau nu angajati intr-o relatie, ci este vorba despre calitatea relatiilor cu persoanele apropiate.

Se pare ca viata in mijlocul conflictelor este foarte daunatoare pentru sanatatea noastra. Casatoriile pline de conflicte, de exemplu, care duc lipsa de afectiune, se dovedesc a fi foarte nocive pentru sanatate, poate mai nocive decat un divort. Iar viata in mijlocul unei relatii frumoase, calde, ne ofera protectie“, exemplifica Robert Waldinger, conform Adevarul.

4.Invata sa nu mai ai parte de stres – Studiul lui Waldinger a demonstrat ca indivizii care combateau streseul si nedreptatile cu altruism si metode de adaptare la situatie aveau relatii mai bune cu cei din jur. Acestor indivizi le era mai usor sa interactioneze cu ceilalti, alti indivizi se aratat dispusi sa ii ajute, ceea ce le creea relatii sociale, iar mai apoi, pe masura ce studiul a evoluat, cercetatorii au stabilit ca acestia puteau sa aiba o viata mult mai buna pe cand urma sa implineasca 60 sau 70 de ani.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala