Mare grija atunci cand speli hainele, iata care sunt cele mai rele superstitii

Mare grija atunci cand speli hainele, iata care sunt cele mai rele superstitii

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 August 2017 in Superstitii

Exista o serie de superstitii legate de spalatul rufelor. Se spune ca ba nu e bine sa speli haine vinerea, ba martea. Mai mult, credintele legate de spalatul rufelor nu sunt specifice doar plaiurilor mioritice. Ele sunt raspandite peste tot.

Cele mai tari superstitii legate de spalatul rufelor

1. Nu e indicat sa speli haine pe 1 ianuarie. Se spune ca daca faci asta vei avea parte numai de suferinte in plan amoros. Sa speli haine in prima zi din an inseamna sa iti speli norocul, adica sa il anulezi.

 

2. Si suedezii respecta o serie de traditii legate de spalatul hainelor. Este cu ghinion sa-ti speli cearsafurile in Saptamana Mare, saptamana Pastelui.

3. Grecii spun ca rufele care se spala in primele sase zile din luna august se vor strica, nu vor rezista foarte mult.

4. Niciodata nu se spala haine duminica. Este o zi dedicata Domnului, dedicata odihnei, relaxarii. Cei care spala haine in aceasta zi vor fi panditi numai de ghinioane si catastrofe.

5. In traditiile romanesti nu se spala rufe in toate zilele de sarbatoare trecute cu rosu in calendar. Printre acestea se numara Boboteaza, Adormirea Maicii Domnului, Sfintii Trei Ierarhi si Invierea Domnului.

6. Femeile care spala haine in Joia Mare le dau mortilor in loc de pomana laturi de rufe.

7. Indienii nu spala haine martea si joia pentru ca ei cred ca atrag mania zeilor si ceva rau se va intampla.

8. E cu mare noroc sa speli haine in primele doua zile din luna iunie. Se zice ca astfel poti atrage prosperitatea in viata ta.

9. Daca hainele se spala usor cu mana, atunci vei avea noroc. Daca sunt foarte murdare si mizeria nu iese din ele, vei intampina dificultati.

10. Daca o femeie refuza sa spele hainele barbatului, barbatul se va zgarci cu ea.

11. Hainele spalate la lumina lumanarii sau la lumina lunii vor fi purtate de cineva din familie la propria inmormantare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!