„Lumea e frumoasă, dar oamenii o strică.” – 8 proverbe despre oameni. După ce le citești o să vrei să trăiești singur

 „Lumea e frumoasă, dar oamenii o strică.” – 8 proverbe despre oameni. După ce le citești o să vrei să trăiești singur

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2023 in CitateDe SufletLecții de viațăSfaturi

Iată 8 proverbe foarte semnificative despre oameni, explicate cu exemple:

1. “Lumea e frumoasă, dar oamenii o strică.”

Două femei purtau o discuție aprinsă într-o cafenea despre faptul că acum este foarte scump să călătorești în străinătate.

Prima doamnă era tristă: “Nu-mi permit să merg în țările cu cea mai bogată istorie, cu arhitectură superbă, nu voi putea ajunge în cele mai bune muzee din lume, nu voi putea vedea minunatele tradiții…”

Colega ei spunea exact opusul: “Ce mă interesează pe mine de Europa vestică, e plin de probleme și la ei. Cum trăiesc ei acolo? Fac parade ambigue, mulți oameni trăiesc în sărăcie exact ca la noi, sunt o grămadă de nebuni, protestează în fiecare weekend. Țările sunt frumoase în sine, dar oamenii…”

Într-un sfârșit, ele s-au pus de acord.

2. “Cu cât cunosc mai mulți oameni, cu atât îmi plac mai mult câinii.”

Pe rețelele de socializare, toată lumea își arată patriotismul. De 1 Decembrie, toată lumea se adună la paradă și cântă imnul țării, dăm dovadă de un popor unit și puternic.

Da, așa e când suntem toți împreună, dar dacă ar fi cazul să luptăm pentru țară, cel puțin jumătate din oameni ar fugii. Așa cum a scris Esenin:

3. ,,Dacă nu vrei să-ți calce pe cap, nu te pleca prea jos. Nu te arunca la picioarele altora, iar ei nu te vor călca pe cap.”

Această înțelepciune populară ne învață cum să menținem un anumit echilibru în relații.

4. ,,Pentru a-ți câștiga respectul, ciudat, nu trebuie să îi primești pe oameni cu căldură în inimă, ci trebuie să-i ții la distanță.” 

Doar în povești oamenii buni sunt răsplătiți cu aceeași monedă, dar în viață, în mod ciudat, oamenii cinstiți și responsabili nu sunt apreciați. Sunt folosiți pentru bunătatea lor și nu primesc nici măcar un “mulțumesc”, drept răspuns.

5. ,,Să te temi de țap din față, de cal din spate, iar de prost din toate părțile.”

Soțul unei femei lua mereu mici împrumuturi de bani de la prieteni. Era obișnuit să trăiască din credite. Ca să nu se facă de rușine în fața oamenilor, femeia blândă achita datoriile soțului.

După un timp, femeia s-a săturat și a plecat, iar bărbatul a continuat să împrumute, desigur, nu a mai avut cine să returneze banii și toată lumea a ajuns să îi întoarcă spatele.

6. ,,Nu sunt lăudați cei care merită, ci cei de la care se poate obține ceva.”

Dacă cineva vă laudă încontinuu, fiți foarte atenți. Așteaptă ceva de la voi, vor să obțină ceva. Bani, favoruri, influență, cunoștințe. Nu vă lăsați duși de cuvinte, faceți ceea ce considerați că este corect. Fără presiune din partea altora.

7. ,,Uneori o picătură de dragoste poate aduce un ocean de lacrimi.”

Dacă iubiți pe cineva, trebuie să știți că iubirea are și o altă față: gelozia, îndoielile, teama de a fi abandonat. Atunci când iubești, trebuie să îți asumi și posibilitatea că vei putea suferi.

Nu aș fi mers niciodată la întâlnire cu viitorul meu soț dacă aș fi știut ce ne așteaptă peste 10 ani,” spune prietena mea. Dar trebuie să recunoaștem: au fost și lucruri bune pe lângă cele cele. Albul și negrul merg mână în mână în viață.

8. ,,Dacă un hoț te ține de mână, numără-ți degetele.”

Încă mai crezi că oamenii se schimbă? Faci eforturi să în acest sens? Poate doar unul dintr-un milion devine mai bun decât este. Dar în 99% din cazuri se aplică regula: oasele strâmbe nu se mai îndreaptă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!