Legenda primăverii

Legenda primăverii

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2023 in CuriozitățiDe SufletPildeViata

Există o legendă veche despre Primăvară care spune că odinioară, pe pământ, era doar un singur sezon: Toamna. Toamna era un sezon trist și lipsit de viață, iar oamenii își petreceau timpul pregătindu-se pentru iarnă, recoltând și stocând alimente pentru a supraviețui frigului și întunericului care urmau.

Într-o zi, o femeie tânără și frumoasă numită Primăvară a ajuns pe pământ. Era îmbrăcată în haine strălucitoare și ținea în mână o baghetă magică. Ea a început să călătorească prin ținuturile pustii și să arunce cu bagheta sa magică, iar dincolo de ea, pământul a început să se transforme.

Copacii goi și uscați au început să înverzească, iar flori colorate au început să crească din pământ. Păsările au început să cânte și să construiască cuiburi, iar animalele să iasă din hibernare. Într-un final, pământul a devenit un loc plin de viață și culoare, iar oamenii au fost uimiți de ceea ce au văzut.

Primăvară a rămas pe pământ pentru câteva luni, aducând cu sine vremea frumoasă și căldura, dar în cele din urmă a trebuit să plece. Ea a promis însă că va reveni în fiecare an, pentru a aduce cu sine bucuria și speranța că viața poate fi întotdeauna regenerată și înnoită.

Pe măsură ce zilele au trecut, pajiștile au devenit mai verzi, iar copacii și florile au început să-și împrăștie parfumul dulce în aer. Soarele a început să strălucească mai puternic și să aducă căldură și lumină în fiecare zi.

Oamenii au început să iasă din casele lor, să-și petreacă timpul în aer liber și să se bucure de frumusețea naturii care îi înconjura. Au început să se joace și să se plimbe prin parcuri, să își petreacă timpul cu prietenii și familia și să se bucure de vremea frumoasă.

În timp ce Primăvara a trecut, oamenii și-au dat seama că această perioadă a fost un moment de regenerare și de înnoire. În loc de frig și întuneric, Primăvara a adus cu sine lumina, culoarea și viața. Și, deși știau că vor urma alte sezoane, oamenii au știut că Primăvara va reveni mereu și își vor putea reînnoi speranțele și visurile odată cu venirea sa.

De atunci, oamenii au așteptat cu nerăbdare revenirea Primăverii, considerând-o un dar divin care aduce cu sine speranță și reînnoire.

Primăvara este unul dintre cele patru sezoane ale anului, care începe în emisfera nordică la sfârșitul lunii martie și durează până la începutul lunii iunie. Este un sezon care aduce cu sine creșterea și înflorirea plantelor și a animalelor, o creștere a temperaturilor și o creștere a numărului de ore de lumină solară.

Pe măsură ce temperaturile cresc, zăpada începe să se topească, iar pământul devine din nou vizibil. Copacii și plantele își scot mugurii și încep să-și crească frunzele și florile. Păsările își fac cuiburi și încep să cânte, iar animalele își caută hrana și încep să iasă din hibernare.

Primăvara este un sezon al speranței și al reînnoirii. Oamenii încep să-și petreacă mai mult timp afară și să se bucure de vremea frumoasă. Sărbătorile precum Paștele și Ziua Muncii sunt sărbătorite în timpul acestui sezon.

În multe culturi, Primăvara este văzută ca un simbol al nașterii și regenerării. Este un moment în care oamenii se gândesc la începuturi și la noi începuturi în viață. Este, de asemenea, un moment în care se pune accent pe curățenie și ordine, atât în casele oamenilor, cât și în mediul înconjurător.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!