Lasa lucruri bune in urma ta… asta isi vor aminti oamenii despre tine

Publicitate

Scrie povești frumoase. Atât vei lua cu tine… o poveste cu talc ce te va lasa fara cuvinte

Vorbele unei femei de 100 de ani care ar dori sa-i impartaseasca din experienta ei de viata tinerei de 20 de ani care a fost au facut ocolul internetului.

Este o poveste incredibila ce te va lasa fara cuvinte. Cel mai important sfat pe care si l-ar fi dat a fost o uriasa surprinza.”Am aproape 100 de ani, îmi aștept sfârșitul și încă mă gândesc la începuturi.

Sunt lucruri despre care trebuie să-ți spun…

Oare m-ai asculta dacă ți-aș povesti cât de repede trece timpul?

Tu nu îți poți imagina la vârsta ta cum se scurge, cum alearga, cum ne lasă în urmă cu trupul sfâșiat și sufletul încărcat.

Totuși îți voi spune că te vei trezi într-o zi și vei afla că viața s-a scurs, a gonit pe lângă tine cu o viteză imposibilă și nemiloasă.

Momentele cele mai intense îți vor părea ieri întâmplate și vei simți că nimic n-a șters durerea și plăcerea, gustul si mirosul, sunetul sau imaginea, intensitatea neînchipuită a dragostei și exaltarea fericirii, regretul pasiunilor neîmpărtășite, ori neexprimate, ori nerezolvate, bucuria momentelor unice, sentimentul că viața e atât de lungă și că poți face atât de mult.

E adevărat, când ai 10-15-25-40 de ani, viața îți pare o lungă și grea călătorie. Acum, aproape de 100 de ani, îți spun că viața este o scurtă călătorie care ar trebui și este atât de simplu să fie minunată…În viziunea unora, poate că ar trebui să eman înțelepciune prin toți porii, însă ce pot să spun acum este că îmbătrânești și îți dai seama că nu există răspunsuri, ci doar povești…

Uită de întrebări, uita de frustrări, uita de tot ce-i rău și scrie povești frumoase. Atât vei lua cu tine…”

Daca ti-a placut, distribuie 🙂

Te duci, copilărie…

Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,

Publicitate

Aş da orice pe lume să redevin copil.

—–

Zburdam prin curtea plină cu raţe şi găini

Trăiau pe-atunci părinţii şi rude şi vecini,

Mi le-ai luat pe toate şi-o lacrimă îmi storci,

Te duci, copilărie, şi nu te mai întorci.

—–

Nu mai există basme, nici eu nu mai exist,

Balaurul e şmecher, iar Făt Frumos e trist,

S-au inventat claxoane, adio zurgălăi,

Te duci, copilărie, cu toţi eroii tăi.

—–

Un prof ce ne-nvăţase cum să plantăm stejari,

A defrişat pădurea vânzând-o pe dolari,

Cu cat urcăm în vârstă ne suntem mai străini,

Te duci, copilărie, şi devenim haini.

—–

Bunica şi bunicul ce mă-nveleau cântând,

Sunt două cruci de piatră şi tac pe sub pământ,

Şi mai era şi crângul, şi-un râu şi nişte tei,

Te duci, copilărie, pe toate mi le iei.

—–

Din tinda casei mele, când mama îmi vorbea,

Fugeau din boltă norii şi soarele zâmbea,

Iar tata orice teamă din vis mi-o spulbera,

Te duci, copilărie, cu fericirea mea.

—–

Făceam pe-atunci războaie cu săbii mici de nuc,

Iar după bătălie mergeam să bem un suc,

Azi ne-omorâm pe bune, prin diferite căi,

Te duci, copilărie, şi devenim mai răi.

—–

Mă zgâriam pe braţe urcând în corcoduş,

Iar cel mai bun prieten era un căţeluş,

Eram atât de veseli fugind prin porumbişti,

Te duci, copilărie, şi devenim mai trişti.

—–

Pe-atunci orice ninsoare mă bucura nespus,

Iar ploile de vară păreau să cadă-n sus,

Acum la doctor mergem, plecându-ne umili,

Te duci, copilărie, şi devenim fragili.

R. Pietreanu

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Sfaturi

Nu spune niciodata, niciodata. Nu spune niciodata e prea tarziu sau nu pot. Fa un primul pas apoi restul vor veni de la sine.

Publicitate

“Viaţa este un naufragiu, dar nu trebuie să uităm să cântăm în bărcile noastre de salvare.” – Voltaire

Niciodata sa nu spui niciodata spune o vorba inteleapta din batrani. Viata este ca un val, intr-o continua miscare si transformare. Atata vreme cat ne lasam purtati de el, suntem in armonie cu Universul si viata curge lin. Atunci cand ne impotrivim, existenta devine o lupta permanenta, o incercare fara sorti de izbanda de a iesi la suprafata si de a ajunge la un mal care se tot indeparteaza.

Trestia pe care vantul nu o rupe nu este o metafora a renuntarii si a umilintei, ci a unei atitudini flexibile in fata curgerii vietii. Universul ne vorbeste in permanenta si ne arata cea mai buna cale pentru noi. Atunci cand stii ca te vrea fericita si sanatoasa, este usor sa renunti la iluzia egoului si sa te lasi ghidata de semne. De la acele secvente numerice – 11:11, 14:14, 22:22 9:09 care se tot repeta la o voce soptita, de la glasul inimii la lucurile care se intampla in viata ta in mod miraculos, fara sa fie nevoie sa depui un efort extraordinar.

Din cand in cand, revino la visele tale din copilarie. Uita-te la desenele pe care le-ai facut atunci, citeste-ti compunerile, intreaba-ti parintii ce anume iti doreai sa fii atunci, ce anume iti placea sa faci. Pana la varsta de sapte ani suntem intr-un contact permanent cu sinele nostru autentic, cu chemarea sufletului nostru. Si doar acestea pot duce la o viata implinita si la manifestarea intregului potential, la a duce o viata autentica si libera. Nu este niciodata prea tarziu pentru asta, Nimeni si nimic nu iti poate sta in cale, doar tu.

Poate ca ai mai multe daruri, nu doar unul singur. Si cine spune ca un manager de succes nu poate renunta la un moment dat la cariera intr-o coporatie pentru a se dedica adevaratei sale pasiuni, pictura? Din ce in ce mai multi oameni incep sa acorde mai mare valoare experientelor frumoase de viata si legaturilor umane decat titlurilor, pozitiei sociale si castigurilor financiare de care nu au timp sa se bucure.

Publicitate

Asadar, nu spune niciodata, niciodata. Nu spune niciodata e prea tarziu sau nu pot. Fa un primul pas apoi restul vor veni de la sine.

10 porunci extraordinare pentru a avea o viata linistita, lipsita de stres si probleme!

Aceste porunci despre care se crede ca ar apartine Elodiei Armstrong si care au fost publicate in urma cu aproape 20 de ani au devenit celebre pe internet. Sunt cat se poate de autentice si reale si merita sa le cititi si sa le dati mai departe:

10 Porunci pentru o viata frumoasa si linistita

1. Sa nu iti faci griji caci grija este cea mai neproductiva din toate activitatile umane.

2. Sa nu iti fie teama caci majoritatea lucrurilor de care ne temem nu ajung niciodata sa se sfarseasca.

3. Sa te confrunti cu fiecare problema pe masura ce vine. Poti sa gestionezi doar una deodata.

4. Sa nu traversezi poduri inainte de a ajunge la ele caci nimeni nu a reusit sa realizeze acest lucru.

5. Sa nu iei cu tine in dormitor problemele caci nu sunt parteneri de pat buni.

6. Sa nu imprumuti problemele altor oameni. Pot avea mai bine grija de ei decat poti tu.

7. Sa fii un bun ascultator caci doar atunci cand asculti auzi idei diferite de ale tale. Este foarte dificil sa inveti ceva nou cand vorbesti.

8. Sa nu incerci sa retraiesti ziua de ieri indiferent de cat de bun sau rea a fost – ieri s-a dus. Concentreaza-te asupra a ceea ce se intampla in viata ta azi.

9. Sa nu te lasi prins in capcana frustrarii caci 50% din acest sentiment isi are radacinile in autocompatimire si nu va face decat sa interfereze cu actiunea pozitiva.

10. Atunci cand iti numeri binecuvantarile sa nu le treci cu vederea pe cele mici – caci multe din binecuvantarile mici formeaza una mai mare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet