Lasa in urma tot ce ai suferit ca sa te poti bucura de ceea ce iti ofera prezentul! Traieste clipa. Conteaza mult sa fii in prezent. Nu plange dupa ce ai pierdut ieri si nici nu astepta ziua de maine.

Lasa in urma tot ce ai suferit ca sa te poti bucura de ceea ce iti ofera prezentul! Traieste clipa. Conteaza mult sa fii in prezent. Nu plange dupa ce ai pierdut ieri si nici nu astepta ziua de maine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 May 2020 in De Suflet

“Ai minte. Ai doua picioare. Poti sa alegi singur drumul pe care sa o apuci pentru ca stii ce vrei si decizia iti apartine în totalitate.”

Nu doresti sa simti durere, e normal, dar nu exista alta cale de scapare decat sa te abandonezi in ea, sa o infrunti si astfel te vei elibera.

Ne traim viata raportandu-ne mereu la un trecut si un viitor, cand singura clipa care exista este clipa de acum.

Patrundem in aceasta bucla a timpului si de multe ori ne pierdem prin ea. Mintea este cea care stie sa traiasca in aceasta dimensiune a timpului si pentru ca ne identificam cu ea, si noi facem acelasi lucru.

Ne petrecem mult timp traind in trecut sau in iluziile viitorului. Si nu stim ca, cu cat acceptam si pretuim clipa de acum, cu atat ne eliberam de suferinta.

In interiorul nostru deja se afla reziduri de durere. Pasim prin viata, traind experienta dupa experienta si atunci cand apare durerea in viata noastra tindem sa fugim de ea, sa o ingropam si sa ne distragem. Acest lucru lasa cicatrici adanci in interiorul nostru.

Cand patrunzi intr-o relatie sau intr-o situatie de viata care astazi iti cauzeaza durere, nu te concentra pe situatia de viata sau persoanele care exista in ea, ci concentreaza-te pe ceea ce simti. Lasa sa se exprime aceste sentimente, si o data ce faci acest lucru, te vei elibera. Nimeni nu e vreodata responsabil de durerea pe care o traiesti. Propria ta durere a venit la suprafata acum, pentru ca ai negat-o in urma cu multa vreme. A stat latent in interiorul tau, cautand sa se exprime, pentru ca apoi sa se intoarca in inima universului. Tot ce exista in univers are nevoie sa se exprime. Sentimentele, emotiile, ele insesi doresc sa sa se exprime, si cu cat sunt mai tare innabusite, cu atat se vor lupta sa vina la suprafata.

Tot ceea ce nu a fost acceptat in interior, se manifesta in exterior.

Sa iti explic mai simplu. Daca de-a lungul vietii tale ai refuzat sa stai fata in fata cu sentimentele tale, si te-ai distras in tot felul de activitati, pentru a le evita, toate aceste lucruri creeaza situatii in viata ta prin care sa se exprime.

Furia , tristetea, durerea cu care ai evitat sa stai fata in fata la un anumit moment iti tot ofera semnale de alarma ca e momentul sa accepti ceea ce se intampla.

Nu te poti regasi, intorcand-te in trecut. Nu te poti reconecta cu adevarata ta fiinta decat atunci cand ramai in prezent. Cu cat acorzi energie si atentie trecutului, cu atat mai mult te identifici cu el si cu mintea ta.

Iar tu nu esti doar mintea ta. Tu nu este durerea ta. Daca poti observa toate aceste lucruri, daca poti observa mintea gandind, durerea aparand, care trebuie sa fie pozitia ta fata de ele? Daca te-ai afla in acelasi loc ca si ele, nu le-ai putea observa. Toate lucrurile minunate, creativitatea, iubirea, frumusetea izvorasc de dincolo de minte, din adevarata ta fiinta. Pe masura ce incepi sa vezi, sa poti sa observi mintea cum gandeste, senzatiile cum se exprima in corpul tau, se naste o noua constiinta, aceea de observator in interiorul tau si din aceasta constiinta rasare, pacea, lumina, bucuria, iubirea.

Legatura intre timp si minte este inevitabila. Mintea nu poate sa traiasca decat in acest timp si astfel cand incetezi sa traiesti din memorie sau in anticipare, ramanand complet in prezent identificarea noastra cu ea se opreste.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!