La un moment dat vom intelege ca nu aspectul fizic conteaza la un om, ci suflet cat de frumos il are!

La un moment dat vom intelege ca nu aspectul fizic conteaza la un om, ci suflet cat de frumos il are!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Viața este uneori foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni și ani fără să simți nimic nou. Totuși, odată ce se deschide o ușă, o adevărată avalanșă pătrunde prin spațiul deschis. Acum nu ai nimic, iar în clipa următoare ai mai mult decât poți accepta.” – Paulo Coelho

Sunt oameni care apreciaza pe cei din jurul lor dupa suflet si oameni care ii „apreciaza” dupa infatisare. Ii vei intalni pe toti. Si bineinteles ca-i vei pastra doar pe cei care (te) merita.

De cate ori nu ai plans dupa cei din a doua categorie? Sa nu o mai faci! De cate ori nu ti-au furat ei increderea in tine, si asa putina? De cate ori nu te-au facut sa te simti mica, neimportanta si neiubia? De cate ori au adus ei ceva frumos in viata ta? In afara de lacrimi, neincredere si suspine?

De multe ori oamenii pun etichete in functie de ce vad cu ochii, nu in functie de ce ar putea vedea cu inima. Si de multe ori sufletul e prea putin bagat in seama, tocmai pentru ca ambalajul e la vedere, iar el sta undeva pitit asteptand sa fie descoperit.

Sa nu-i urasti si sa nu-i judeci pe cei care nu raman langa tine din cauza ca nu arati asa cum si-ar dori ei. Tu arati cum si-a dorit Dumnezeu, si imi piermit sa spun ca El nu da gres. Lasa-i sa plece in cautarea perfectiunii, se vor pierde pe drum. Si isi vor da seama peste un timp ca acea frumusete ideala si plastificata la care au visat nu exista, iar ce cred ei ca exista e de fapt trecatoare.

Oamenii care pun pret pe haine, pe exterior, pe lucruri ieftine, oamenii care resping un om pentru ca nu e scos din cutie, oamenii care jignesc si se cred superiori, oamenii care dau la o parte sufletul si aleg ambalajul, nu trebuie regretati. Eventual compatimiti. Pentru ca ce pot face ei cu un ambalaj expirat in defavoarea unui suflet care sa le aduca bucurie, care sa-i sprijine, care sa le dea o imbratisare si care sa le spuna o vorba buna? Cu ce poate fi mai bun ambalajul in momentele in care obrajii-ti sunt siroaie de lacrimi?

Atunci cand vrei cu adevarat sa cunosti un om, inchide ochii si priveste-i sufletul. Iar daca stii ca nu poti face asta, atunci pleaca, nu rani, nu fura visuri si nu spulbera sperante.

Pentru ca mai devreme sau mai tarziu cel pe care l-ai facut sa sufere, se va ridica si va primi ceea ce merita, un suflet bland si bun, asemenea lui. Pe cand tu, tu vei primi un alt ambalaj rece si gol care pe moment te va face fericit, dar care odata cu trecerea timpului nu-ti va mai folosi la nimic si te va lasa pustiu, pe dinauntru mai ales.

Iar tu, dragul meu om, cel care te desconsideri si ti-e teama de noi inceputuri, tu, cel care crezi ca nu esti suficient de bun pentru gusturile altora, crede-ma ca esti foarte bogat! Pentru ca tu ai un suflet! Altii… au doar niste trupuri.

Asa ca mergi inainte cu fruntea sus! Sufletele frumoase te asteapta!

GEORGIANA R.

“Într-o zi te vei trezi şi vei constata că nu mai ai timp să faci ce ţi-ai dorit. Fă ceea ce-ţi doreşti acum!” – Paulo CoelhoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!