Judecam prea usor dupa aparente…

Judecam prea usor dupa aparente…

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitate

Încă de la prima întâlnire tindem să judecăm oamenii. Încă din momentul în care ei încep să vorbească, începem să punem diferite etichete şi să îi catalogăm inclusiv dupa modul în care se îmbracă.

De multe ori nu începe bine o persoană să vorbească, o întrerupem şi nu îi acordăm nici o importanţă, nu avem răbdarea necesară nici măcar să o ascultăm până la final să vedem ce vrea să ne spună. Nu ştim viaţa ei, trecutul ei dar noi ne permitem să o judecăm dupa aparenţe. Aparenţele de cele mai multe ori înşeală. Este de preferat să stăm tăcuţi şi să ascultăm cu atenţie ceea ce vrea persoana respectivă să ne transmită. Să avem răbdarea necesară să o cunoaştem şi abia după ce ajungem să o cunoaştem bine, să ne permitem să tragem concluziile.

Adesea oamenii judecă după aparenţe, în funcţie de lucurile care se văd la suprafaţă, fără să patrundă în adâncul sufletului. Este mult mai uşor să cataloghezi o persoană doar după lucurile ce se văd la suprafaţă, si să nu mai iroseşti timp să cunoşti persoana respectivă.

În viaţă nu conteză cine eşti sau ceea ce deţii. Tot ceea ce conteză este ca o persoană să te preţuiască şi să te iubească necondiţionat. Un prieten adevărat este acela care nu te părăseşte în clipa în care se ivesc norii unei furtuni puternice în viaţa ta. El va rămâne alături de tine, să te susţină şi să te sprijine. Este foarte important să îţi numeri prietenii în zilele cu nori, nu în cele cu soare. Zilele cu nori din viaţa ta vor face diferenţa. Deşi aceste zile sunt grele, ele au un rol foarte important.

Ele mereu ne ajută să vedem diferenţa dintre persoanele care ţin cu adevărat la noi şi cele care fac parte din viaţa noastră doar pentru a avea anumite beneficii. Cei care îşi doresc doar beneficiile tale şi relaţiile pe care tu i le poţi oferi în societate, la primul nor vor dispărea din viaţa ta.

Atunci când vei întâmpina în drumul vieţii tale piedici, poate chiar o boală îşi va face prezenţa la un moment dat, vei descoperi că te-ai înşelat foarte mult în privinţa unor persoane, pe care tu le considerai a fi cele mai apropiate din viaţa ta. Vei observa că persoanele cele mai apropiate îţi vor fi cele care tu credeai ca vor pleca primele. Persoanele care nu te vor părăsi vor fi cele la care tu, de-a lungul timpului, le-ai pus diferite etichete şi poate de cele multe ori numai le-ai judecat deciziile.

În final vreau să îţi spun faptul că înainte de a pune diferite etichete altor persoane, priveşte la tine. Eşti un om cu calităţi şi defecte, dar cu toate acestea tu eşti o persoană unică. Priveşte mereu dincolo de ceea ce se vede, şi fii înţelept în deciziile tale.

Alisa GîscăDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!