Iubește-te pe tine însuți, astfel încât să nu fii nevoit să depinzi de dragostea altei persoane

Iubește-te pe tine însuți, astfel încât să nu fii nevoit să depinzi de dragostea altei persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatiiRevista SufletuluiSfaturiViata

Este foarte ușor să căutăm mereu aprobarea celorlalți, deoarece aprobarea altcuiva ne permite să justificăm acțiunile și deciziile noastre. Chiar dacă noi înșine le considerăm corecte, vrem să auzim de la cineva că este bine ce facem, pentru că ne simțim nesiguri pe noi.

A te iubi pe tine este un lucru dificil, pentru că de cele mai multe ori tu ești cel mai mare critic al tău. Dar trebuie să înveți să te iubești pentru că o meriți, tu meriți cel mai mult dragostea pe care ești dispus să le-o oferi celorlalți.

Iubirea de sine nu este întotdeauna ușoară. Chiar și pentru cei care par să aibă mereu zâmbetul pe buze este greu uneori. La urma urmei, cu toții ne simțim rău uneori, cu toții ne simțim inconfortabil în propriul corp uneori. Acest lucru este normal, doar că trebuie să învățăm să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem.

Iubirea de sine este o provocare, dar este ceva pentru care merită să lupți. Dacă nu te iubești pe tine însuți nu poți avea pretenția ca ceilalți oameni să o facă. Dacă noi nu ne acceptăm defectele, cum ne putem aștepta ca alții să o facă.

Ești persoana care te cunoaște cel mai bine pe tine însuți și este important să-ți folosești timpul pentru a te cunoaște și mai bine. Trebuie să descoperi toate lucrurile bune de care ești capabil și să începi să te apreciezi pentru ele.

Trebuie să înțelegi că nimeni nu este perfect și că toată lumea are diferite defecte, ele ne fac să fim cine suntem. Înțelege că dacă ai atâta dragoste oferit, înseamnă că trebuie să-ți oferi și ție o parte din ea. Înțelege că iubirea de sine nu înseamnă egoism, ci o necesitate. Înțelege că meriți dragostea ta mai mult decât oricine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!