Îți transpiră palmele? Iată ce probleme de sănătate poate indica acest lucru

Îți transpiră palmele? Iată ce probleme de sănătate poate indica acest lucru

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2021 in SanatateSfaturi

Cu ajutorul mâinilor, puteți determina disfuncționalitățile existente ale corpului.

Corpul ne avertizează despre unele boli singur, trebuie doar să puteți descifra corect ceea ce vrea să vă spună. Acest lucru vă va ajuta să acordați atenție problemelor existente din timp, pentru a face față tratamentului lor la timp și a evita complicațiile.

De exemplu, palmele care transpira puternic nu sunt doar neplăcute, dar pot avertiza și asupra hipertiroidiei. Organismul începe să producă prea mulți hormoni care accelerează procesele metabolice. Însă acest lucru nu aduce beneficii organelor a căror muncă este întreruptă. În plus, palmele ude în mod constant pot indica o disfuncție autonomă, care are, de asemenea, puțin bine.

Simptomele unei glande tiroide hiperactive. Dacă se produce prea mult hormon tiroidian, metabolismul energetic este accelerat și acest lucru afectează aproape toate funcțiile corpului uman. Medicii au definit următoarele simptome care fac posibilă recunoașterea unei glande tiroide hiperactive.

  • Neliniște internă, insomnie, nervozitate.
  • Dificultate de concentrare.
  • Palpitații, aritmii cardiace.
  • Tensiune arterială crescută.
  • Apetit crescut.
  • Transpirație crescută.
  • Pierdere în greutate.
  • Căderea părului, unghii fragile.
  • Indigestie.
  • Slăbiciune a mușchilor din brațe și picioare.

Simptomele pot fi, de asemenea, individualizate și se pot agrava pe măsură ce hiperfuncția progresează.

Nu vă bucurați dacă palmele sunt prea uscate și palide. Acest lucru vorbește și despre probleme cu glanda tiroidă. Dacă în primul caz, glanda tiroidă a produs prea mulți hormoni, atunci în al doilea caz, mâinile prea uscate indică î cantitate insuficientă de hormoni în organism.

Dacă pielea de pe palme se decojește, acesta este un semn al lipsei de vitamine, în special A și D. Acest lucru poate avertiza asupra dezvoltării diabetului zaharat sau a eczemelor.

Îngălbinirea pielii mâinilor avertizează în legătură cu o boală a tractului biliar și a ficatului. Cu excepția cazului în care, desigur, nu mâncați prea mulți morcovi, care sunt bogați în caroten, care afectează culoarea pielii. Roșeața mâinilor poate vorbi și despre patologii hepatice, avertizând despre o posibilă intoxicație a corpului.

Degetele care amorțesc sau dacă simțiți tremurături ale membrelor superioare – probleme de natură neurologică.

Deformarea articulațiilor degetelor poate fi o consecință a osteoartritei reumatoide sau psoriazice. Sau poate indica artrită gută.

Dacă observați îngroșarea vârfurilor degetelor, transformându-le în forma de „bețe de chibrit” – probleme grave cu plămânii.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!