Iti multumesc Doamne pentru ca te-ai indurat sa-mi mai daruiesti o zi!

Iti multumesc Doamne pentru ca te-ai indurat sa-mi mai daruiesti o zi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 January 2020 in Spiritualitate

“Aceasta este ziua pe care a facut‑o Domnul” (Psalmul 118:24)

Dumnezeu este cel care stabileste numarul zilelor tale, dar tu hotarasti cum le petreci.

Psalmistul a spus: „Aceasta este ziua pe care a facut‑o Domnul: sa ne bucuram si sa ne veselim in ea!”

Ziua de ieri e ca un cec anulat, ziua de maine e ca un bilet la ordin, ziua de astazi e tot ce ai. Iti poti lua viata de la capat astazi daca traiesti dupa aceste cuvinte: „Astazi voi sterge din agenda mea doua zile ‑ ieri si maine. Ziua de ieri a fost pentru invatat; ziua de maine va fi o consecinta a ceea ce fac astazi. Astazi ma voi confrunta cu viata avand convingerea ca aceasta zi nu se va mai intoarce niciodata, ca va fi ultima sansa pe care o voi avea de‑a face tot ce depinde de mine deoarece nu am nici o garantie ca voi vedea ziua de maine.

Astazi voi fi suficient de curajos ca sa nu las sansa sa treaca pe langa mine; singura mea alternativa va fi sa reusesc. Astazi imi voi investi cea mai pretioasa resursa (timpul), in avutul meu cel mai insemnat, viata pe care mi‑a dat‑o Dumnezeu. Voi petrece fiecare minut cu un scop in minte, facand din ziua de astazi o oportunitate unica. Voi aborda fiecare obstacol stiind ca, avand ajutorul lui Dumnezeu, il voi depasi.

Astazi ma voi opune indoielii si pesimismului si imi voi insenina viata cu un zambet. Imi voi pastra o credinta puternica, nu voi astepta decat ce este mai bun, imi voi face timp sa fiu fericit, voi considera fiecare sarcina o oportunitate de a‑L slavi pe Domnul si imi voi da toate silintele sa las amprenta Lui in inimile celor pe care ii intalnesc”. John Boykin a scris: „Timpul este viata ta ‑ nimic mai mult, nimic mai putin. Felul in care iti petreci orele si zilele este felul in care iti petreci viata”.

Asa ca roaga‑te: „Doamne, ajuta‑ma sa profit la maxim de ziua aceasta”.

Iata cateva exemple de rugaciuni pe care le putem rosti dimineata:

Rugaciunea I

Tie, Dumnezeul si Facatorului meu in Treime Sfanta slavit, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, ma inchin, Iti incredintez sufletul si trupul meu si ma rog: Tu ma binecuvanteaza, Tu ma miluieste, si de orice rau lumesc, diavolesc si trupesc ma izbaveste. Si da-mi cu pace, fara de pacat sa petrec ziua aceasta, intru slava Ta si spre mantuirea sufletului meu. Amin.

Rugaciunea a II-a

Slava Tie, imparate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grija cea Dumnezeiasca si de oameni iubitoare, m-ai invrednicit pe mine pacatosul si nevrednicul, a ma scula si a dobandi intrare in Sfanta Casa Ta, primeste, Doamne, si glasul rugaciunii mele ca si al Sfintelor si intelegatoarelor Tale puteri, si binevoieste ca din inima curata si cu duh de umilinta, sa Ti se aduca Tie lauda din necuratele mele buze, ca si eu sa ma fac partas fecioarelor intelepte cu luminata faclie a sufletului meu si sa Te slavesc pe Tine Dumnezeu Cuvantul, Cel slavit in Tatal si in Duhul Sfant. Amin.

Rugaciunea a III-a

Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, care pretutindeni esti si toate le implinesti/ Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinarea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!