Înțelepții din India recomandă să păstrați în cea mai strictă taină aceste 7 lucruri:

Înțelepții din India recomandă să păstrați în cea mai strictă taină aceste 7 lucruri:

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Iată care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le spuneți niciodată:

1. Planurile voastre

Nu vorbim, desigur, despre intenția de a cumpăra un storcător de fructe sau de a merge la cinema mâine (chiar dacă uneori este mai bine să lăsăm în plan secundar astfel de lucruri mărunte), ci despre lucruri mai mari și mai profunde.

Este vorba despre planurile voastre, în special cele pe termen lung, nu este nevoie să le divulgați până când nu au început să capete o formă mai concretă sau, mai bine spus, până când nu s-au realizat.

Există mai multe motive pentru această prudență: în primul rând, adesea planurile sunt doar idei care pot fi ușor dărâmate sub presiunea criticii și scepticismului altora, iar în al doilea rând, dacă obțineți aprobare pentru ele, este posibil să le puneți în aplicare cu mai puțină hotărâre.

2. Faptele bune

În creștinism, tot binele pe care-l faceți trebuie să-l faceți în taină. Atunci, după cuvintele apostolului Matei, “Tatăl tău, care vede din ascuns, îți va răsplăti“. Acest lucru este valabil pentru toate religiile.

O persoană care se laudă în mod constant cu generozitatea și ajutorul său nu atrage admirația, ci disprețul. Chiar și actele bune înseși devin pentru ea doar hrană pentru ego-ul său satisfăcut și un motiv de mândrie.

Înțelepții indieni spun că nimic nu distruge caritatea mai mult decât mândria. Așadar, dacă faci fapte bune, fă-le din dorință și din bunătate, nu doar ca să primești laude.

3. Secretele 

Trebuie să păstrați în tăcere toate secretele voastre și mai ales detaliile din viața altor persoane. Divulgarea acelor secrete pot fi motiv de discordie între voi și cunoștințele voastre. Țineți minte: uneori nici în voi înșivă nu puteți avea încredere, ce să mai spunem despre alte persoane.

4. Curajul și eroismul

Curajul și eroismul sunt niște calități de apreciat? Cu toate acestea, de ce ar trebui să tăcem când vine vorba despre ele? Aici trebuie să fim foarte clari. Pe de o parte, deja ați obținut o recompensă sub forma înțelepciunii și experienței, iar pe de altă parte, acest lucru vă protejează de aroganță și lăudăroșenie.

5. Cunoașterea spirituală

Lucrurile pe care sunteți capabili să le înțelegeți nu sunt la îndemâna tuturor. Nu vă lăsați înșelați. Schimbările voastre interioare se vor reflecta în viața voastră, deci, oricare ar fi ele, păstrați-le pentru voi.

6. Problemele din familie

Dacă sunteți soție, nu vorbiți despre defectele soțului în fața prietenelor și a rudelor. Dacă sunteți soț, nu spuneți lucruri rele despre soție. Astfel de conflicte nu vor fi rezolvate în acest fel.

Acest lucru nu va afce altceva decât să schimbe părerea celor dragi cu una mai puțin favorabilă. O familie puternică este aceea în care totul rămâne în casă și nimeni nu vorbește lucruri urâte.

7. Greșelile altora și bârfele despre oameni

Puteți murdări pantofii, dar puteți murdări și sufletul. Sufletul devine murdar de bârfe, de povestiri despre faptele negative ale altora, de judecăți și cuvinte urâte.

Dacă sunteți martorii unor astfel de situații, lăsați negativitatea să moară în liniștea sufletului vostru. Nu răspândiți această infecție mai departe. După cum spune un clasic, ,,Tăcerea este bună, sigură și frumoasă.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!