Inima nu gandeste, ea vrea doar sa iubeasca

Inima nu gandeste, ea vrea doar sa iubeasca

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2019 in De Suflet

Vor fi momente si momente. Cele neplacute ar trebui sa fie doar intre voi; pentru ca sunteti doi si pentru ca nimeni altcineva nu ar trebui implicat intr-o relatie in afara de voi. Daca tii la el, nu renunta! Alege sa il iubesti in fiecare zi.

Am avut sansa sa uit de el, insa nu am putut. Aceasta mi-este lectia pe care intentionez sa o tin aproape de inima mea. El a fost greseala mea frumoasa. Inima mea l-a ales pe el.

Stiu ca nu sunt multe persoane care cred in o a doua sansa. Unele persoane nu cred in sanse deloc. Insa eu cred… pentru ca, daca dragostea nu este despre a oferi o noua sansa, atunci despre ce este?

Cine a spus ca dragostea este usoara, nu a iubit cu adevarat. Pentru ca dragostea este mult mai mult decat orice pe lumea asta. Dragostea este coplesitoare, dificila si extrem de frumoasa. Dragostea te cuprinde cu toata forta ei, iti fura noptile, iti face zilele mai frumoase, iti pune lacrimi pe obraji si iti ofera cele mai dulci saruturi.

Vor fi momente si momente. Cele neplacute ar trebui sa fie doar intre voi; pentru ca sunteti doi si pentru ca nimeni altcineva nu ar trebui implicat intr-o relatie in afara de voi. Daca tii la el, nu renunta! Alege sa il iubesti in fiecare zi.

Da, dragostea este despre alegerile pe care le facem. Dragostea vine cand nu ne asteptam. Dragostea inseamna sa alegi fericirea altcuiva chiar si atunci cand asta inseamna ca tu sa suferi. Dragostea inseamna sa accepti durerea pentru ca stii ca nu poti trai altfel.
Si chiar si atunci cand el se opreste sa te mai iubeasca… tu continua sa il iubesti. Alege fericirea pentru el.

Uneori dragostea este acolo doar pentru a te ajuta sa realizezi cat de importanta este o persoana pentru tine. Uneori dragostea este acolo pentru a iti dovedi ca exista lucruri pentru care trebuie, totusi, sa fii recunoscatoare in aceasta viata, chiar si atunci cand s-a incheiat.

Nu conteaza ce spun alte persoane. Pentru ca dragostea nu este despre alte persoane. Este despre barbatul pe care il iubesti. Este despre tine. Este despre ce iti spune inima.

Si daca se intoarce la tine, ofera-i inca o sansa. pentru ca… daca dragostea nu este despre a oferi sanse, atunci despre ce este?

Nu conteaza ce cred ei. Nu conteaza ce ti se spune. Nu conteaza daca este deja o prapastie in relatia voastra. Daca asta vrea inima ta, nimeni nu te poate face sa nu vrei…

Inima vrea ce vrea ea… INTOTDEAUNA!

Trei moduri de a iubi neconditionat

Când iubești cu adevărat pe cineva, nu ar trebui să existe limite. Ar trebui să fii capabil să iubești cu toată inima.

Iubirea nu are nicio limită, nicio formă și nicio condiție. Dacă am putea înțelege acest lucru, nu am avea nevoie să mai cumpărăm înghețată și să urmărim filme de dragoste triste în timp ce regretam alegerile făcute.

Specialiștii sunt de părere că atașamentul este “ucigașul” relațiilor. Acest lucru mic se deghizează în dragoste la început pentru ca mai apoi să devină gelozie și dependență.

Atașamentul este cunoscut și sub numele de co-dependență, ne face să credem că nu putem trăi fără persoană pe care o iubim. Însă asta înseamnă că ar trebui să trăiești cu persoana de lângă tine într-o cușcă periculoasă. Când ești profund îndrăgostită, uiți de importanța ta și de nevoile tale pentru că senzația pe care o ai atunci când trăiești cu acea persoană este una minunată.

Când iubești necondiționat, durerile atașamentului nu te pot afecta. Iubirea necondiționată este acceptarea a tot ceea ce este. Când nu poți accepta pe cineva pentru tot ce este, vei începe să încerci să o schimbi încercând să o convingi că tu știi cel mai bine. Acesta este adesea începutul relațiilor toxice.

Menținerea iubirii pure de a nu deveni atașament nu este ușoară, însă iată care sunt cele mai bine păstrate secrete pentru a realiza asta înainte de a fi prea târziu:

1. Iubirea este veșnică și incomparabilă

Când iubești cu adevărat pe cineva, nu ar trebui să existe limite. Ar trebui să fii capabil să iubești cu toată inima.

Când te atașezi de cineva, încerci să ții acea persoană lângă tine tot timpul. Ajungi să uiți darul singurătății. Îți dorești să știi unde este acea persoană tot timpul… și asta este periculos.
Odată ce înveți și accepți că dragostea nu are sfârșit și poate exista și peste lumi și peste oceane, atunci vei înțelege importanța acordării libertății și spațiului. Nu doar pentru persoana de lângă tine, ci și pentru tine.

2. Dragostea necondiționată este definiția acceptării imperfecții

Dragostea necondiționată înțelege că nimic nu este perfect și că, totuși, acea imperfecțiune este perfecțiunea. Atașamentul este extrem de critic, judecat, controlat și serios. Dacă te afli vreodată în luarea deciziilor pentru persoana iubită sau încerci să o convingi să se schimbe sau o mustrezi pentru că nu îndeplinește așteptările tale, ești pe calea suferinței.

Iubirea necondiționată pentru o persoană nu îți permite niciodată să mergi pe drumul spre atașament. Iubește tot ceea ce este pentru că este al ei.

Ultimul secret este cel mai important – și nu trebuie uitat niciodată.

3. Dragostea necondiționată este atotcuprinzătoare.

Înseamnă că trebuie să te includă și pe tine. Nu trebuie să uzi grădina altei persoane înainte de a o uda pe a ta. Iubirea necondiționată nu este posibilă fără iubire și acceptare de sine.

Înainte de a predica învățăturile iubirii necondiționate, trebuie să te consideri parte din această iubire totală. Integrarea iubirii necondiționate are puterea de a elibera omenirea de multe atașamente și are capacitatea de a vindeca rănile și de a da viață prin iubire.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!