Inflamația nervului sciatic: eliminarea durerii în 1 minut

Inflamația nervului sciatic: eliminarea durerii în 1 minut

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si Trucuri

Mulți oameni se confruntă dimineața cu senzații de furnicături sau durere în șolduri sau gambe. Uneori disconfortul apare după o perioadă prelungită de stat în aceeași poziție sau după un efort fizic. Adesea, sindromul de durere apare ca urmare a încălcării nervului sciatic.

Cauzele inflamației nervului sciatic

Disconfortul în șold și gambe este cauzat de inflamarea terminațiilor nervoase care apar ca rezultat al hipertonusului mușchilor piriformiți ai feselor. Suprasolicitarea acestor mușchi apare din cauza afecțiunilor lombare – hernii intervertebrale.

Adică senzațiile dureroase în membrele inferioare apar de obicei din cauza patologiilor coloanei vertebrale. Problemele din zona lombară și din întregul sistem vertebral sunt mai des provocate de factori precum un stil de viață sedentar sau traumatisme din trecut.

Dacă o persoană stă într-o poziție așezată cu partea superioară a spatelui rotunjită pentru o perioadă lungă de timp, nu se produce susținerea naturală a curbii în zona lombară.

Mușchii spatelui devin slabi și nu mențin discurile intervertebrale într-o poziție fiziologică. Dacă o persoană nu lucrează mușchii prin exerciții fizice, până la vârsta de 30 de ani tonusul acestora este complet slăbit.

Traumatismul lombar apare adesea atunci când o persoană se ridică dintr-o poziție aplecată și se rotește simultan spre o parte. În astfel de cazuri, apar tulburări în discurile intervertebrale lombare, care după un timp se manifestă prin durere intensă în picior.

De exemplu, femeile sunt afectate de multe ori în timpul spălatului sau călcatului hainelor manual, iar bărbații sunt des afectați când schimbă roata mașinii.

Cum să tratezi inflamarea nervului sciatic

În primul rând, trebuie să eliminați sindromul de durere. Dacă durerea este acută și puternică, trebuie să consultați imediat un medic și să nu încercați să vă tratați singuri.

Dacă durerea nu este foarte pronunțată și este mai degrabă un sentiment de discomfort, aceasta poate fi eliminată cu ajutorul exercițiilor ușoare de întindere, care vor elimina tonusul crescut al mușchilor fesieri care strâng terminația nervoasă.

1. Poziția porumbelului

Este un exercițiu foarte simplu și eficient care ajută la relaxarea mușchilor de formă de pară.

Întindeți-vă pe covor. Îndoiți un picior, aducându-l spre partea superioară a coapsei piciorului drept. În același timp, înclinați corpul înainte.

Această poziție este ideală pentru relaxarea mușchilor și pentru a vă odihni după activități fizice intense. De asemenea, exercițiul poate fi efectuat pe parcursul zilei sau în timpul serii. În plus, același exercițiu poate fi efectuat în poziție de șezut și culcat – exercițiul leagăn.

După apariția durerii, este suficient să efectuați aceste exerciții timp de câteva minute pentru a elimina furnicăturile din membrele inferioare. Cu toate acestea, efectuând exercițiile, eliminați numai consecința – adică durerea și disconfortul. Însă, pentru a evita apariția senzațiilor dureroase, trebuie să vă ocupați de sănătatea regiunii lombare a coloanei vertebrale.

2. Întărirea regiunii lombare

Mușchii slabi și întinși ai regiunii lombare trebuie întăriți. În cazul inflamării lor, este necesară întinderea ușoară a țesuturile musculare, iar apoi întărirea lor.

În general, trebuie să puneți accent pe menținerea în tonus a mușchilor dreptunghiulari ai regiunii lombare și a mușchiului lombar-sacral. În plus, o importanță mare o are antrenarea mușchilor abdominali, care ajută la efectuarea mișcărilor în regiunea lombară.

Acest lucru necesită timp îndelungat. De obicei, pentru a obține efectul, trebuie să faceți aceste exerciții timp de câteva luni, timp de 15-20 de minute zilnic.

3. Cum să eliminați durerea într-un minut

Așezați-vă pe un scaun. Puneți piciorul dureros pe genunchiul celuilalt picior. Tibia ar trebui să fie paralelă cu podeaua. Apucați ambele glezne cu mâinile și faceți mici înclinații către picior, îndoindu-vă treptat din ce în ce mai jos.

Efectuați mișcările până când pieptul este complet așezat pe picior. Apoi faceți același lucru cu celălalt picior. Efectuați 2-3 seturi. Acest exercițiu relaxează excelent mușchii piriformiți ai feselor și elimină senzațiile neplăcute din membrele inferioare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!