Increderea este cel mai fragil lucru, o poti primi usor, dar daca ti-ai batut joc de ea, nu mai revine niciodata….

Increderea este cel mai fragil lucru, o poti primi usor, dar daca ti-ai batut joc de ea, nu mai revine niciodata….

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 September 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Increderea reciproca este foarte importanta in toate aspectele vietii, fie ca este vorba de dragoste, de familie, de afaceri sau de politica. Increderea ne influenteaza alegerile, viata de cuplu si ne ofera stabilitate emotionala.

Cum faci pe cineva sa aiba incredere in tine?

1. In primul rand, increderea este reciproca. Ofera incredere celuilalt si vei primi incredere in schimb.

2. Castigi incredere reciproca atunci cand esti politicoasa cu persoanele cu care interactionezi.

3. Fara respect nu exista incredere. Doar cand inveti sa respecti interesele ori pasiunile celorlalti le vei castiga si increderea.

4. Chiar si atunci cand ti se pare ceva in neregula acasa ori la locul de munca, zambeste. Niciodata sa nu arati ca nu ai incredere in cineva.

5. Invata sa fi un bun ascultator. Astfel le vei demonstra celor dragi ca iti pasa de ei si ca le acorzi intreaga ta incredere.

6. Un sarut, o imbratisare sau o bataie pe umar sunt semnale nonverbale de incredere.

7. Impartaseste cu persoanele apropiate unele dintre secretele tale. Impartasirea secretelor inspira incredere in relatiile interpersonale.

8. Atunci cand gresesti in fata cuiva, recunoaste-ti greseala si cere-ti scuze. Blamand o terta persoana nu vei face altceva decat sa risipesti increderea dintre tine si persoana in cauza.

9. Exprima-ti sentimentele in mod deschis fata de o persoana si ea va face la fel. Oamenii incapabili sa se deschida emotional in fata celorlalti sunt considerati falsi si deci nedemni de incredere.

10. Tine-ti intotdeauna promisiunile. Cand faci o promisiune, celalalt se increde in tine si spera ca il vei ajuta. Doar daca te tii mereu de cuvant devii o persoana demna de incredere.

11. Incearca sa fii o fire echilibrata si sa ai, fata de persoana/persoanele importanta/e din viata ta un comportament constant, fara schimbari bruste de atitudine.

12. Fii o persoana loiala – nu ii vorbi pe ceilalti pe la spate, nu fi lipsit/a de respect. Loialitatea inseamna incredere.

13. Multumeste-le intotdeauna celor care te-au ajutat sa obtii ceva in viata si nu lua toate meritele doar asupra ta.

14. Nu barfi. Nu spune secretele altor oameni. Astfel iti vei demonstra loialitatea fata de persoanele importante din viata ta si vei castiga respectul celor din jur. De obicei, avem incredere in cineva discret.

14. Nu in ultimul timp, fii intotdeauna tu insuti/insati. Sa nu pretinzi ca esti persoana care nu esti si ceilalti cu siguranta vor avea incredere in tine!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!