Înainte de moarte, Steve Jobs a realizat că fericirea în viață se rezumă la a-ți pune trei întrebări simple.

Înainte de moarte, Steve Jobs a realizat că fericirea în viață se rezumă la a-ți pune trei întrebări simple.

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStyleSfaturi

Înainte de moartea sa, Steve Jobs ne-a dat câteva sfaturi despre cum să trăiești cea mai frumoasă viață.

Găsirea fericirii, fără îndoială, este unul dintre cele mai importante obiective ale omului modern. De fapt, această întrebare a fost întotdeauna considerată fundamentală, dar de cele mai multe ori, nu s-a găsit un răspuns concret, pentru că fericirea este subiectivă pentru fiecare persoană.

Trăim într-o lume în care presiunea socială poate fi copleșitoare. Adesea ni se spune cum să trăim, ce carieră să alegem și ce să facem pentru a fi fericiți. Dar adevărul este că fiecare dintre noi este unic și avem pasiuni și scopuri diferite. De aceea, este atât de important să ne punem întrebări corecte pentru a trăi o viață plină de sens și fericire.

Odată, Steve Jobs a fost invitat să vorbească la ceremonia de absolvire a Universității Stanford în anul 2005. În timpul discursului său, el a rostit una dintre cele mai faimoase fraze ale sale:

Timpul tău este limitat, așa că nu-l risipi trăind viața altcuiva“.

Co-fondatorul Apple a spus aceste cuvinte absolvenților Universității Stanford. Cu puțin timp înainte de asta, i s-a spus că suferă de cancer pancreatic și că i-au mai rămas de trăit doar 3-6 luni.

Vestea despre propria sa moarte l-a făcut să-și dea seama de valoarea vieții și importanța ca fiecare persoană să trăiască cea mai frumoasă viață posibilă.

De obicei, înainte de moarte, oamenii trag cele mai importante concluzii și reflectă asupra gândurilor lor. Poate tocmai asta i s-a întâmplat lui Jobs atunci când și-a pus trei întrebări care îl făceau să descopere dacă este cu adevărat fericit.

Deci, iată cele 3 întrebări pe care ar trebui să ți le pui:

1. Trăiesc așa cum vreau și fac ceea ce iubesc?

El a învățat această lecție în cel mai dificil mod atunci când a aflat că suferă de cancer pancreatic și i-au mai rămas doar câteva luni de trăit.

Această veste l-a determinat să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi ultima, folosindu-și timpul într-un mod cât mai plin de sens.

Nu știm cât timp mai avem pe acest pământ, de aceea este important să nu ne risipim timpul trăind viața altcuiva.

Contrar a ceea ce ne-am putea imagina, conștientizarea limitării timpului nostru pe Pământ, în loc să provoace sentimente negative, ne poate face să ne bucurăm de fiecare moment.

Pentru Steve Jobs, confruntarea cu moartea a devenit una dintre cele mai importante unelte pentru luarea deciziilor importante.

2. Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața mea, aș vrea să fac ce aveam plănuit pentru azi?

Steve Jobs a spus că își punea această întrebare în fiecare zi în fața oglinzii, după ce a fost diagnosticat cu această boală incurabilă.

Aceasta este o întrebare importantă care ne face să reflectăm asupra vieții noastre de zi cu zi. Dacă răspunsul este negativ, poate a venit momentul să facem ceva în acest sens.

Nu ar trebui să trăim într-o rutină infinită, trebuie să fim pasionați de ceea ce facem. Încercați să vă puneți și voi această întrebare. Totuși, fiți atenți să nu vă mințiți pe voi înșivă.

Recunoașterea faptului că nu trăiți viața pe care o doriți poate fi înfricoșătoare, dar doar atunci veți putea face schimbări în ea.

3. Iubesc munca pe care o fac?

Așa cum explică Steve Jobs, a trăi viața altcuiva înseamnă a-ți risipi propria viață. În schimb, el îndeamnă oamenii să-și găsească un loc de muncă care îi inspiră și îi pasionează.

Petrecem o mare parte din viață la locul de muncă, așa că este important să facem ceea ce ne place și ceea ce are sens pentru noi.

Un studiu publicat în Harvard Business Review arată că oamenii care găsesc un scop în munca lor și se bucură de ceea ce fac sunt mai fericiți și mai productivi. Găsind ceea ce ne pasionează, vom putea urma adevărata noastră chemare.

Prin urmare, trebuie să ne punem întrebări corecte pentru a ne găsi adevărata chemare și pentru a trăi o viață plină de sens și fericire. Trebuie să ne amintim că fiecare zi este un dar și trebuie să folosim acest dar într-un mod semnificativ.

Cum ați răspunde la aceste întrebări? Amintiți-vă, avem o singură viață și orice ar fi, trebuie să fim fericiți!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!