În viață, putem iubi doar trei oameni – și fiecare din motivele noastre.

În viață, putem iubi doar trei oameni – și fiecare din motivele noastre.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăRelatii

Unii oameni spun că poți iubi cu adevărat doar o dată în viață. Alții cred că dragostea este infinită. Dar astăzi vom vorbi despre faptul că toți putem iubi cu adevărat doar trei oameni – și fiecare din motivele noastre.

Prima dragoste se întâmplă de obicei la o vârstă fragedă. Este o dragoste idealistă, puțin asemănătoare cu poveștile pe care le citeam în copilărie. O poveste pe care ne-o imaginăm la fel ca cele din filme, unde totul este perfect, nu sunt probleme și greutăți iar iubirea crește în fiecare zi.

Credem că aceasta va fi singura dragoste până la sfârșitul vieții, și nu contează că uneori trebuie să ne contrazicem pe noi înșine și principiile noastre, pentru că în adâncul sufletului credem că așa trebuie să fie.

Pentru că în această primă dragoste ne pasă de cum suntem percepuți de ceilalți, nu de ceea ce simțim noi. Arătăm tot ce este mai bun și renunțăm la multe dintre dorințele și plăcerile noastre pentru a-i face pe plac partenerului nostru.

Este dragostea care pare corectă.

A doua dragoste este cea mai grea. Este dragostea care ne învață lecții despre cine suntem, ce vrem și cum trebuie să fim iubiți. Este dragostea care provoacă durere – prin minciună, manipulare sau trădare. Cea mai mare durere pe care o poate simți sufletul în această viață, asemenea pierderii oamenilor dragi din viața noastră.

Ni se pare că facem totul altfel decât prima dată, dar în realitate totul rămâne la fel. Parcă vrem să corectăm greșelile trecutului, sperând că de data aceasta totul va fi diferit. Dar de obicei, oricât de mult ne străduim, totul se încheie și mai rău.

Pot fi relații nesănătoase, disfuncționale sau chiar egoiste. Pot exista abuzuri – emoționale, psihologice sau chiar fizice. În general, multă dramă. Și aceste suișuri și coborâșuri de emoții ne țin și nu ne lasă. Când totul merge bine, începem să sperăm la mai bine. Dar apoi începe încă o cădere.

Este dragostea pe care vrem să o facem corectă.

Dar a treia dragoste – aceea pe care nu o așteptăm niciodată. Aceea care pare cu totul nepotrivită pentru noi, care distruge toate imagini idealiste despre dragoste pe care le-am creat. Este dragostea care vine atât de ușor, încât pare imposibilă. Este o legătură pe care nu o putem explica, care ne ia prin surprindere pentru că nu eram pregătiți pentru ea.

Este dragostea când întâlnim o persoană și totul se potrivește de la sine: nu există așteptări sau presiuni cu privire la modul în care trebuie să ne comportăm.

Doar suntem acceptați așa cum suntem, și asta ne uimește.

Nu este așa cum ne-am imaginat dragostea noastră. Dar este dragostea care se simte corectă. Este dragostea care ne ajută să înțelegem de ce cu ceilalți nu a funcționat niciodată.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!