“În viață nu primești ceea ce meriți, ci doar ce negociezi!” – 10 sfaturi de viata de la Bill Gates pentru a fi un om de succes!

“În viață nu primești ceea ce meriți, ci doar ce negociezi!” – 10 sfaturi de viata de la Bill Gates pentru a fi un om de succes!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 October 2020 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitate

Iată 10 lecții de viață oferite de Bill Gates, desprinse dintr-un discurs pe care celebrul om de afaceri l-a ținut în fața unor elevi de liceu, scrie Science Daily.

Top 10 sfaturi despre viață de la Bill Gates

El a scos în evidență faptul că sentimentul de automulțumire și învățăturile “corecte” din punctul de vedere al politicilor educaționale au creat o generație de copii care nu au deloc noțiunea de realitate și despre felul în care realitatea aceasta i-a destinat eșecului în lumea reală.

1. Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!

2. Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva înainte de a fi mulțumit de tine însuți.

3. Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndată ce părăsești băncile facutății. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

4. Dacă crezi că profesorul tau e sever, stai să vezi când o sa ai un șef!

5. A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.

6. Dacă o dai în bară, nu e vina altora, așa că nu te mai smiorcăi în legatură cu greșelile tale, ci învață din ele.

7. În viață nu primești ceea ce meriți, ci doar ce negociezi!

8. Viața poate fi înțeleasă privind în urmă, dar trebuie trăită privind înainte.

9. Pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să “te găsești”. Faci asta în timpul liber.

10. Ce vezi la televizor nu e viața reală. În viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu.

11. Ești inteligent, dacă nu crezi decât jumătate din ce ți se spune; ești înțelept, dacă știi care jumătate!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!