In viata nimic nu este intamplator.  Fiecare suflet care-ti iese in cale e acolo cu un motiv, un fel de karma a ta (sau a lui) de care n-ai cum sa fugi.

In viata nimic nu este intamplator.  Fiecare suflet care-ti iese in cale e acolo cu un motiv, un fel de karma a ta (sau a lui) de care n-ai cum sa fugi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 April 2020 in De Suflet

“Iubesti viata? Atunci nu risipi ca un nesabuit timpul, caci din timp este facuta viata!” – Benjamin Franklin

Parintii tai, sotul, copiii, prietena cea mai buna, omul care ti-a facut viata un cosmar sau cel care te-a salvat nesperat, batranica sarmana de la scara vecina careia ii duci de mancare din cand in cand, catelul ranit pe care l-ai luat acasa desi intotdeauna ai iubit pisicile, barbatul casatorit care ti-a furat mintile si inima desi ti-ai jurat ca niciodata n-ai sa accepti postura de amanta… o lista nesfarsita de fiinte dragi sau dimpotriva, insuportabile pe care le-ai salvat sau care te-au salvat, pe care le-ai iubit sau le-ai urat, care ti-au facut viata rai sau iad, pe care le-ai inseninat sau le-ai distrus cu prezenta ta. Insa pe toti, fara exceptie, trebuia sa-i intalnesti ca sa ajungi omul care trebuie sa fii. Ca sa inveti ce e suferinta, ce e dragostea, ce e dezamagirea, cum se simte in suflet pasiunea cea mai arzatoare, durerea cea mai sfasietoare, ce inseamna sa-ti incalci principiile sau sa tii cu dintii cu ele, sa pierzi controlul, sa te regasesti.

Nimic din ceea ce ni se întâmplă NU este în zadar şi cu scopul de a ne arunca la pământ, ci totul are un scop măreţ, de a ne ÎNVĂŢA câte ceva şi de a ne ajuta să EVOLUĂM.

Copiii isi aleg parintii

Se spune ca fiecare suflet isi alege familia din care va face parte. El va aduce in viata parintilor lui exact acele situatii de care aveau nevoie ca sa evolueze spre scopul lor final, fie ca asta inseamna sa ii uneasca sau sa ii desparta pentru totdeauna. Practic, primul test pe care il au de trecut cei doi parteneri este aflarea vestii ca vor fi parinti.

Un copil trebuie asteptat cu inima deschisa si cu multa iubire. Linistea, dragostea, sentimentele pozitive sunt cele care vor aduce noii vieti un bagaj energetic sanatos. Fiecare copil este o binecuvantare, dar poate fi si o proba, o incercare, indiferent cat de mult l-ai dorit sau nu. Ca e cuminte sau plangacios, sanatos sau bolnav, totul se intampla pentru a te invata o lectie. A credintei, a sperantei, a recunostintei.

„Mai bine nu te cunosteam!“

Poate ca e asa, poate ca nu. Ajutoarele, piedicile, oportunitatile ratate sau fructificate, momentele in care ai plans ori ai ras, sperantele si deziluziile, toate au avut o menire. Degeaba te impotrivesti, te zbati, cauti sa scapi. Uneori n-ai alta varianta decat sa treci prin mijlocul unor situatii, nu pe langa ele. De ce crezi ca ai dat peste un sot care te rasfata in fiecare zi sau peste unul care bea in fiecare noapte? Ca sa inveti ceva din asta. Fie sa fii recunoscatoare, fie sa lupti, sa te desprinzi. Nu-ti pierde timpul intrebandu-te de ce s-a intamplat asa si nu altfel. Incearca sa iei lucrurile asa cum vin si sa scoti tot ce-i mai bun din ele. Si nu uita ca fiecare fiinta pe care ai cunoscut-o a venit in viata ta ca un test. Fa tot posibilul sa-l treci cu brio!

Mulţi dintre voi vă tot întrebaţi de ce tot continuaţi să atrageţi în viaţa voastră oameni care aduc cu ei în viaţa voastă situaţii dificile şi complicate, oameni care vă provoacă durere şi suferinţă! Şi cel mai adesea se întâmplă să atragem parteneri de viaţă care ne provoacă multă suferinta!

De ce se întâmpla acest lucru? De ce atragem la nesfârşit parteneri şi oameni care ne provoacă suferinta?

Deoarece dragii mei, NU atragem întotdeauna în viaţa noastră partenerii şi oamenii pe care ni-i dorim, ci pe aceia de care avem cu adevărat nevoie în evoluţia noastră!

Veţi spune: ”păi cum să am nevoie de oameni care îmi fac rău, mă umilesc, mă tratează urât, mă abuzează, mă înşeală, nu mă apreciază, mă părăsesc etc?”

Păi uite că ai nevoie de ei ca să îţi înveţi lecţiile de viaţă foarte preţioase, pe care nu le-ai învăţat la momentul potrivit!

“Nimic nu a fost, nimic nu va fi, totul este, totul constă din esenţă şi prezent.” – Hermann Hesse

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!