În ultimii ani de viață, Steve Jobs ne-a oferit câteva sfaturi, pe care fiecare ar trebui să le audă

În ultimii ani de viață, Steve Jobs ne-a oferit câteva sfaturi, pe care fiecare ar trebui să le audă

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 October 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Steve Jobs este cunoscut atât pentru faptul că a revoluționat industria tehnologică de înaltă performanță, cât și pentru faptul că a inspirat oamenii prin viziunile sale profunde asupra vieții și succesului.

Cauza morții lui Steve Jobs a fost cancerul de pancreas. După opt ani de luptă cu boala grea, Steve Jobs a murit la vârsta de 56 de ani din cauza complicațiilor.

Înainte de trecerea sa prematură în neființă în 2011, Jobs a împărtășit câteva lecții valoroase, care continuă să rezoneze în rândul celor care caută ghidare în viața personală și profesională.

Aceste lecții, pline de înțelepciune și experiență personală, servesc ca sursă de inspirație veșnică pentru toți cei care aspiră la fericire și visează să ducă o viață plină și orientată către obiective.

1. Urmează-ți inima

„Renunțarea la colegiu a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată.”

Ai încredere în tine.

„Nu poți conecta punctele în viitor uitându-te înainte; poți conecta punctele doar privind în urmă. Asta înseamnă că trebuie să ai încredere că, într-un fel, punctele se vor conecta în viitor. Trebuie să crezi în ceva – în caracterul tău, în destin, în viață, în karma, în orice.”

Fii suficient de încrezător în tine încât să urmezi curiozitatea și intuiția ta, iar în viitor toate punctele se vor alinia.

2. Trebuie să găsești ceea ce iubești

„Faptul că am fost concediat de la Apple a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat.”

Pe parcursul călătoriei sale către succes, Steve Jobs a fost concediat din propria sa companie. Cu toate acestea, pentru că făcea ceea ce iubea, asta nu l-a oprit; această concediere a devenit perioada cea mai creativă din viața sa.

Prioritatea ta numărul unu în viață ar trebui să fie descoperirea a ceea ce iubești atât pe plan profesional, cât și personal. Dacă faci ceea ce iubești, vei depăși dificultățile pe care viața ți le pune în cale.

Dacă încă nu ți-ai găsit pasiunea, „continuă să cauți, nu te opri la ce ai atins deja”.

3. Nu ai nimic de pierdut

„Moartea este, probabil, cea mai bună invenție a vieții. Este agentul de schimbare al vieții. Ea elimină vechiul pentru a face loc noului.”

În fiecare zi, Steve Jobs se uita în oglindă și se întreba ,,Dacă ar fi ultima zi din viața mea, mi-aș dori să o petrec făcând ceea ce intenționam să fac?”

„De fiecare dată când răspunsul a fost «nu» prea multe zile la rând, știam că trebuie să schimb ceva.”

În 2003, el a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, iar moartea lui era inevitabilă. Apropierea de moarte a întărit convingerile sale. „Amintirea că vei muri este cel mai bun mod cunoscut de mine pentru a evita capcana gândirii care te face să crezi că ai ceva de pierdut. Ești deja gol. Nu există niciun motiv să nu urmezi inima.”

Steve Jobs a murit în 2011, dar cuvintele sale poartă în ele esența principală: „Timpul tău este limitat, așa că nu-l irosi trăind viața altcuiva. Nu cădea în capcana dogmelor și ai curajul să-ți urmezi inima și intuiția. Restul este secundar.”

În discursul său de absolvire la Universitatea Stanford în 2005, Jobs a împărtășit aceste cuvinte înțelepte, încurajând absolvenții să mențină o dorință mare de cunoaștere și să ia riscuri, chiar și atunci când alții ar putea considera visurile lor drept naive.

Acest citat a devenit un îndemn pentru cei care îndrăznesc să gândească diferit și să urmărească obiective îndrăznețe.

Dacă treci printr-o perioadă dificilă în viață sau pur și simplu vrei să-ți clarifici gândurile și să-ți stabilești prioritățile, amintește-ți de aceste 3 lucruri:

1. Urmează-ți inima.

2. Fă ceea ce iubești. Dacă nu ai descoperit încă, continuă să cauți, nu te mulțumi cu mai puțin.

3. Timpul tău este limitat, așa că nu-l irosi pe o viață străină. Nu ai nimic de pierdut.

„Dacă trăiești în fiecare zi ca și cum ar fi ultima, într-o zi vei avea dreptate.”

Amintește-ți, avem o singură viață care ne-a fost dată pentru a deveni oameni fericiți!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!