„În cele din urmă, doar trei lucruri contează: cât de mult am iubit, cât de ușor am trăit și cât de simplu am renunțat la lucrurile inutile.” Buddha – 23 de reguli de viață

„În cele din urmă, doar trei lucruri contează: cât de mult am iubit, cât de ușor am trăit și cât de simplu am renunțat la lucrurile inutile.” Buddha – 23 de reguli de viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Regulile de viață sunt precum un ghid care ne ajută să trăim cât mai frumos și intens această oportunitate pe care am primit-o în dar, fără să o cerem.

1. Dragostea învinge totul.

„Ura nu poate fi învinsă de ură, ea poate fi învinsă doar de iubire. Aceasta este o lege eternă.”

2. Nu ceea ce spui te definește, ci ceea ce faci.

„Nu poți numi o persoană înțeleaptă doar pentru ceea ce spune, dar dacă vezi că trăiește în pace, iubire și fără frici, asta te face să înțelegi că este de fapt înțelept.”

„Un câine nu este considerat bun dacă știe doar să latre. O persoană nu poate fi considerată înțeleaptă doar dacă spune lucruri corecte și plăcute.”

3. Secretul unei sănătăți bune este viața trăită în prezent.

„Nu zăbovi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți mintea complet asupra momentului prezent.”

„Secretul sănătății pentru minte și corp este să nu te plângi de trecut, să nu-ți faci prea multe griji pentru viitor, ci să trăiești momentul prezent cu înțelepciune și sinceritate.”

4. Privirea în interior aduce înțelegere.

„Nu ar trebui să-ți cauți drumul către Rai. Trebuie doar să te uiți în inima ta.”

5. Cuvintele pot răni dar și vindeca.

„Cuvintele au putere și pot atât distruge, cât și vindeca. Cuvintele corecte și amabile pot schimba lumea.”

6. Oferă libertate și va fi al tău pentru totdeauna.

„Cel mai sigur mod de a pierde este să continui să te agăți de ceva.”

7. Nimeni nu poate trăi viața pentru tine.

„Nimeni nu ne va salva în afară de noi înșine. Nimeni nu o poate face și nimeni nu o va face. Noi înșine trebuie să mergem pe drumul nostru.”

8. Fericirea nu este diminuată prin împărtășire.

„De la o singură lumânare pot fi aprinse mii de lumânări, iar focul acesteia nu se va stinge mai repede. Fericirea nu scade atunci când o împărtășești.”

9. Fii amabil cu toată lumea.

„Fii blând cu cei tineri, plin de compasiune cu cei în vârstă, tolerant cu cei slabi și cu cei înșelați. La un moment dat în viața ta, vei fi sau ai fost fiecare dintre ei.”

10. Nu crede tot ce ți se spune.

„Să nu ai încredere în ceea ce ai auzit; să nu vă încredeți în tradiții, așa cum s-au transmis din generație în generație; să nu ai încredere în nimic dacă este un zvon sau o opinie a majorității; să nu ai încredere în presupuneri; să nu ai încredere în ceea ce ți se pare că este adevărat, în ceea ce ești obișnuit; să nu vă încredeți în autoritatea strictă a profesorilor și bătrânilor voștri. Observă totul și analizează, iar atunci când este în concordanță cu rațiunea și contribuie la binele și beneficiul fiecăruia, acceptă-l și trăiește în conformitate cu el.”

11. Ceea ce crezi va deveni realitatea ta.

„Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit, viața noastră se bazează pe gândurile noastre și este formată din gândurile noastre. Dacă o persoană vorbește sau acționează cu intenții rele, atunci suferința urmează după aceasta, precum o roată care urmează copita unui bou care trage o căruță… Dacă o persoană vorbește sau acționează cu un scop bun, atunci fericirea îl urmează ca o umbră care va nu-l părăsi niciodată.”

12. Renunță la frici.

„Întregul secret al existenței este să scapi de frici. Nu-ți fie frică de ceea ce ți se va întâmpla, viitorul tău nu se va schimba dacă trăiești fără frici, dar prezentul va deveni calm.”

13. Adevărul va fi întotdeauna descoperit.

„Există trei lucruri care nu pot fi ascunse: soarele, luna și adevărul”.

14. Controlează-ți gândurile, sau ele înșiși te vor controla.

„Pentru a te bucura de o sănătate bună, pentru a crea adevărata fericire pentru familia ta, pentru a aduce pace tuturor, trebuie mai întâi să-ți înfrânezi și să-ți controlezi propria minte. Dacă o persoană își poate controla conștiința, atunci poate găsi calea către Iluminare și toată înțelepciunea și virtutea îi vor veni în mod natural.”

„Propriile gânduri, și nu dușmanii sau rău voitorii, sunt cele care înclină o persoană spre partea întunecată.”

15. Suspiciunile trebuiesc împărtășite. Încrederea unește.

„Nu există nimic mai rău pentru o relație decât obiceiul de suspiciune. Este o otravă care ucide prietenia și mănâncă dragostea. Este un ghimpe care irită și înțeapă; sabia cea care ucide.”

16. Nimeni nu este mai demn de iubirea ta decât tine.

„Poți căuta în tot universul pe cineva care merită dragostea și afecțiunea ta mai mult decât tine, dar această persoană nu poate fi găsită nicăieri. Tu însuți meriți dragostea și afecțiunea ta.”

17. Cunoașterea altora lucruri aduce înțelepciune, a te cunoaște pe tine însuți oferă iluminare.

„Este mai bine să te învingi decât să câștigi o mie de bătălii. O astfel de victorie va rămâne mereu cu tine. Nici îngerii, nici demonii, nici raiul, nici iadul nu ți-o pot lua.”

18. Spiritualitatea nu este un lux, este o necesitate.

„Așa cum o lumânare nu poate arde fără foc, oamenii nu pot exista fără viață spirituală.”

19. Înlocuiește invidia cu admirația.

„Nu trebuie să invidiezi calitățile bune ale celorlalți, ci să atragi în sine prin admirație.”

20. Caută pacea în tine.

„Calmul este în tine. Nu-l căuta afară.”

21. Alege-ți prietenii cu grijă.

„Ar trebui să-ți fie frică mai tare de un prieten rău și mincinos decât o fiară sălbatică; o fiară sălbatică îți poate răni trupul, dar un prieten rău îți rănește sufletul.”

22. Nu există rețetă pentru fericire.

„Fericirea nu este o combinație norocoasă de circumstanțe externe. Este doar starea ta de spirit.”

„Nu există cale spre fericire; fericirea este calea.”

23. Cele mai importante trei lucruri.

„În cele din urmă, doar trei lucruri contează: cât de mult am iubit, cât de ușor am trăit și cât de simplu am renunțat la lucrurile inutile.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!