Îmbrățișarea este cea mai frumoasă formă de comunicare. Iată câteva motive pentru care

Îmbrățișarea este cea mai frumoasă formă de comunicare. Iată câteva motive pentru care

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2020 in Dezvoltare PersonalaRemedii NaturisteSpiritualitateViata

Îmbrățișările sunt unul dintre cele mai uimitoare lucruri. Ne oferă un sentiment de confort, grijă și dragoste.
Cu siguranță nu știai, dar îmbrățișările au reacții pozitive chiar și la sănătatea unei persoane. Te pot ajuta din multe puncte de vedere, uitați care sunt acestea:

1. Echilibrează sistemul nervos

Doar îmbrățișând pe cineva, ai început deja să îți îmbunătățești sistemul nervos. Senzațiile tactile sunt asociate cu sistemul nervos parasimpatic. Dacă ai probleme cu sistemul nervos, o persoană dragă ție te poate ajuta în privința asta. Nu ezita să îi ceri ajutorul atunci când ai nevoie să te simți mai bine.

2. Reduce nivelul de stres

Cortizolul este de regulă eliberat ca răspuns la stres, cu cât nivelul nostru de stres este mai mare, cu atât nivelul de cortizol din corp crește. Când ne îmbrățișăm, nivelul de cortizol care circulă prin corp este semnificativ redus. Așadar, îmbrățișările ne ajută să ne calmăm mult mai repede și să ne menținem echilibrul interior. Atunci când ești stresat este recomandat să fi în prezența unei persoane apropiate.

3. Îmbunătățește starea de spirit

O îmbrățișare de la o persoană dragă crește producția de serotonină în creier, care este principala substanță chimică pentru o atitudine pozitivă. Nu degeaba te simți mai bine după o îmbrățișare, s-a dovedit chiar și științific acest lucru. Așadar, dacă te simți cu moralul la pământ, o îmbrățișare poate fi cel mai bun tratament.

4. Relaxează corpul

Îmbrățișarea poate face ca mușchii să se relaxeze prin ameliorarea tensiunii din corp. Datorită stării de bine pe care ți-o aduce îmbrățișarea, corpul tău va uita de tensiune și de stres și se va simți mult mai relaxat. De asemenea, odată cu detensionarea corpului și mintea va fi mult mai liniștită.

5. Îmbunătățește sănătatea inimii

Un studiu realizat recent de către o universitate a constatat că îmbrățișarea scade ritmul cardiac. Și cu cât ritmul cardiac este mai mic, cu atât scade și riscul de apariție a problemelor cardiace. În concluzie, îmbrățișările te ajută atât din punct de vedere sufletește, cât și din punct de vedere trupește.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!