“Imaginația a fost sursa fericirii mele.” Metoda realizării dorințelor lui Nikola Tesla

“Imaginația a fost sursa fericirii mele.” Metoda realizării dorințelor lui Nikola Tesla

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 August 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăSpiritualitateStiinta

Genialul savant Nikola Tesla spunea că oamenii pot folosi nu doar energia electrică, ci și alte tipuri de energii, precum cea solară și… mentală, intelectuală.

Conform lui Tesla, energia solară ar putea umple corpul la fel cum hrana o face, iar energia mentală ar putea fi utilizată în scopuri medicale și științifice. Tesla spunea că toate invențiile sale le-a văzut mai întâi în imaginația sa și apoi le-a transpus în realitate. Imaginația o numea “energia creativă, identică cu energia luminii”.

Dorea să ofere lumina gratuit umanității

Într-un interviu acordat jurnalistului John Smith în 1899, intitulat “Totul este lumină“, Tesla dezvăluia că a lucrat mult timp la o idee ambițioasă – să creeze iluminare artificială în jurul Pământului, care să poată înlocui Soarele.

Acest interviu este publicat în cartea “Călătoria matematicii la marginea Universului: Care este întrebarea principală?

La acea vreme, Tesla avea doar 42 de ani și era plin de idei și energie pentru noi descoperiri. Construia turnuri pentru a transmite unde radio și electricitate pe distanțe mari, lucra la un proiect pentru teleportarea obiectelor și oamenilor în diferite puncte din spațiu.

Și mai mult, știa cum să-și materializeze dorințele prin imaginație.

– “Imaginația naște viața”, spunea Tesla în celebrul său interviu. – “Imaginația a fost sursa fericirii mele. De-a lungul tuturor acestor ani, ea m-a ajutat să fac față muncii, care ar fi fost suficientă pentru cinci vieți. Aș dori să mulțumesc imaginației pentru toate invențiile mele. Evenimentele vieții mele și invențiile mele sunt cu adevărat în fața ochilor mei, vizibile ca fiecare eveniment sau obiect în parte.”

Oamenii bogați nu știu să folosească imaginația

Tesla spunea că în viață nu există nimic imposibil. Cu toate acestea, omului îi este supus doar ceea ce își poate imagina. De aceea, savantul își picta mai întâi viitoarele invenții în minte, apoi începea să le creeze.

– “De mai multe ori în viața mea, am trecut de la vis la invenție”, spunea Tesla.

Savantul se mira că majoritatea oamenilor nu au imaginație, iar acest lucru era valabil mai ales pentru oamenii bogați. Aceștia aveau totul servit pe farfurie de aur, așa că nu aveau nevoie să inventeze sau să creeze ceva.

– “Mi se părea că acești oameni sunt incredibil de inteligenți, altfel nu ar fi putut să devină bogați”, scria Tesla ulterior în cartea sa autobiografică “Jurnale. Pot să explic multe lucruri”. Dar mai târziu am constatat că inteligența nu joacă în acest domeniu un rol primordial. Ea vine după insistență, noroc și lipsa de milă. Câștigătorii cu bani din Statele Unite nu au putut să evalueze majoritatea ideilor mele la adevărata lor valoare. Îi interesa o singură întrebare: “cât profit voi obține pentru fiecare dolar investit?“. Este mai ușor să respingi ceea ce nu înțelegi decât să încerci să-l înțelegi.

Cum funcționează metoda de vizualizare a lui Nikola Tesla?

Tesla susținea că gândind doar la beneficiul personal, nu poți face descoperiri, pentru că descoperirea nu trebuie făcută doar pentru tine, ci pentru umanitate.

Chiar dacă vorbea exclusiv despre știință, metoda de materializare a dorințelor descrisă de el poate fi aplicată în viața de zi cu zi. Dacă ar trebui să o descriem pe scurt, sună astfel: o persoană se armonizează cu vibrațiile universului și obține acces la sursa de energie creativă, apoi își imaginează ceea ce vrea să creeze, cum acea lucrare sau eveniment ar face lumea înconjurătoare mai bună… Și asta e tot! După asta, gândul începe să prindă formă în lumea fizică.

Deci, cum descria Tesla metoda sa de vizualizare?

1. Tesla susținea că toată informația despre lume este conținută în spațiu, de acolo vin cunoștințele, iar omul poate să le atragă într-o cantitate nelimitată dacă învață să se sincronizeze cu unda corespunzătoare, nu să rămână blocat doar în realitatea sa fizică.

Tesla descria asta astfel: “Simt ritmul, mă sincronizez cu el și mă las să fiu ghidat de el. Ritmul exprimă recunoștință și îmi conferă cunoștință. Respirația, ochii și urechile omului trebuie să se supună respirației, ochilor și urechilor Universului.

– “Avem două perechi de ochi: una pământească și una spirituală“, spunea Tesla. – “Este recomandat să le facem una, să le unim. Universul este viu în toate manifestările sale, așa cum un animal gânditor ar fi.”

2. Tesla spunea că materia apare din energie, iar dacă luăm în considerare că energia este pretutindeni, omul poate să transforme energia gândului său în materie. Iar ceea ce a fost creat în gânduri se materializează ca și cum s-ar întâmpla de la sine – fără efort, ca o revelație, ca un miracol.

Ceea ce este considerat spațiu gol este doar o manifestare a materiei nedezvăluite, spunea Tesla.

3. Utilizarea puterii imaginației (a vizualizării) a fost o abilitate pe care Tesla a învățat-o la o vârstă destul de conștientă. Inițial, nu înțelegea cum să folosească darul său și se speria de el.

– “Prin intermediul vizualizării, am corectat majoritatea invențiilor și le-am finalizat, vizualizând mental rezolvarea ecuațiilor matematice complexe.”

4. Tesla spunea că lumea există exclusiv datorită imaginației umane. Oamenii, cu ajutorul energiei lor creative, creează obiecte și evenimente, iar asta înseamnă viața reală… Mai întâi își imaginează, apoi își dau viață ideilor în realitate.

– “Universul s-a născut din imaginație, el persistă și va continua să existe până când ultimul om de pe Pământ nu va dispărea“, spunea Tesla.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!