Iertarea nu înseamnă să fii bun cu ceilalți, ci să fii bun cu tine însuți.

Iertarea nu înseamnă să fii bun cu ceilalți, ci să fii bun cu tine însuți.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 March 2021 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Atunci când ne accidentăm, știm cu toții ce să facem. Instinctiv, primul lucru care ne vine în minte este calmarea durerii în orice mod posibil. Simțim o durere, așa că are perfect sens să facem tot posibilul pentru ca aceasta să se sfârșească.

Dacă aceasta este o logică normală, atunci explicați acest lucru: De ce ne place să ne torturăm atât de mult când simțim o durere emoțională?

Când vine vorba de durerea fizică, suntem dispuși să facem tot ce este nevoie pentru a o calma. Dar când vine vorba de durere emoțională, se pare că ne face plăcere să lungim suferința.

De exemplu, nu renunțăm niciodată la sentimentele negative, păstrând ură pe alte persoane și resentimente în sufletul nostru ani de zile. Continuăm să ne provocăm durere, crezând că, cu cât disprețuim mai mult pe cineva pentru durerea provocată, cu atât mai bine.

Dar acesta nu este deloc cazul. Singurul lucru care vă poate ajuta să vă vindecați în astfel de situații este iertarea. În momentul în care decideți în sfârșit să iertați, faceți primul pas spre libertate.

Știm cât de greu este, dar iertând, faceți mai mult bine pentru dvs. decât pentru orice altă persoană. Este vorba despre găsirea păcii și renunțarea la furie, resentimente și ură. Este vorba despre a deveni în cele din urmă liber.

Ținând în suflet sentimente de vinovăție, rușine, ură, ură de sine, nu va schimba nimic. Nu e ca și cum vă puteți întoarce în timp ca să schimbați situația. Vă veți face doar viața din ce în ce mai mâhnită. Oricât de dureros ar fi să realizați, nimic din ce s-a întâmplat în trecut nu poate fi schimbat. Deci, de ce ar trebui să vă mai deranjeje trecutul?

În loc să țineți strâns de aceste sentimente negative, lăsați-le pur și simplu să dispară și mergeți înainte cu viața voastră. Ura pe care permiteți să o acumulați vă va consuma din interior spre exterior. Așa că întoarceți pagina și continuați să mergeți înainte.

Iar dacă nu știți cum să o faceți, puteți urma aceste sfaturi:

  • Începeți să vă tratați cu compasiune. Aceasta este singura modalitate de a merge înainte pe calea vindecării.
  • Ștergeți persoana care v-a rănit din memorie. Imaginați-vă că nu este în viața dvs. și că nu a fost niciodată.
  • Încercați să priviți lucrurile din perspective diferite. Rețineți că fiecare persoană trăiește în propria realitate, în care crede. Nu orice lucru este bun sau rău doar pentru că așa credeți că este.
  • Amintiți-vă că, cu fiecare an care trece, veți uita tot mai mult de lucrurile care v-au rănit.
  • Indiferent de ceea ce se întâmplă, amintiți-vă întotdeauna că singurul lucru care contează cel mai mult este găsirea păcii și a fericirii personale.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!