Idealul este o iluzie care te face să încerci să nu fii tu însuți

Idealul este o iluzie care te face să încerci să nu fii tu însuți

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Idealul – o iluzie care te determină să încerci să fii altcineva și să-i imiți pe alții, pentru a fii observat, iubit și acceptat în lumea lor și să fii socotit al lor.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că nu te vei simți împlinit pe deplin după ce câștigi acest titlu, deoarece mereu vor apărea alte idealuri, care le vor depăși pe ale tale. Astfel, tot acest efort pe care l-ai depus până acum va fi în zadar, pentru că vei ajunge înapoi de unde ai plecat.

Dezamăgirea așteaptă pe cel care s-a asemănat cu idealul, deoarece aceasta este capcana egoului tău, care aspiră la iubire și fericire, dar primește doar iluzia.

Cea mai bună modalitate de a nu te pierde pe tine și sensul vieții tale este să fii tu însuți, să te iubești și să te accepți așa cum ești.

În același timp, pierderea sensului vieții arată că, în primul rând, energia ta vitală se află la un nivel foarte scăzut, și în al doilea rând, ai intrat în jocurile lumii exterioare și temporar ai pierdut legătura cu sufletul, din cauza căreia nu mai poți să te auzi și să te înțelegi pe tine însuți.

În același timp, acuzele nu vor duce la nimic bun, ci doar te vor rușina și te vor doborî tot mai mult. Nu mai contează ce a fost până acum, mai bine te concentrezi pe prezent și viitor.

În viața fiecăruia se întâmplă doar ceea ce trebuie să se întâmple.

Este mai bine să accepți totul așa cum este, să îți permiți să fii tu însuți, să îi permiți trecutului tău să fie așa cum a fost, pentru că tu nu mai poți schimba nimic acum, sunt doar amintiri.

Tot ce ți s-a întâmplat sunt lecțiile tale, acesta a fost drumul tău personal. Doar datorită lui ai ajuns acolo unde ești acum, și anume – către tine însuți, către calea ta, către sângele și familia ta, către divinitatea ta interioară.

Înțelege că acum faci mult mai mult pentru ei și pentru tine decât ai putut face atunci, pentru că îți înțelegi experiența ta anterioară și știi mai bine ce trebuie să faci pe viitor pentru a fi mai bun.

Acum susții spiritual pe toată lumea, și mai important, ești curat în fața lui Dumnezeu, pentru că l-ai găsit în tine, în inima ta, trăiești și te bucuri, pentru că asta este exact ceea ce ai vrut să faci tot acest timp, chiar dacă te-ai pierdut puțin pe drum.

Dacă este vorba despre mediul tău, despre cei apropiați, atunci în acest caz ai făcut tot ce ai putut, indiferent dacă a fost bun sau rău – esențialul este că fiecare are propriul său drum și fiecare trebuie să-l parcurgă, pentru că tocmai pentru acest scop sufletul vine pe acest pământ.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!