Iaurt de casă. O rețetă de milioane

Iaurt de casă. O rețetă de milioane

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2022 in Retete

O cunoștință s-a lăudat că a primit de ziua ei un aparat de făcut iaurt. Ea spune că nici nu-și poate imagina cum a trăit până acum fără acest aparat, că îi face viața mult mai ușoară și mai sănătoasă.

La urma urmei, produsele pe care le găsim acum din magazin sunt complet artificiale. După părerea mea, un aparat de iaurt este unul dintre acele aparate de bucătărie pe care vrei să le dăruiești cuiva, dar nu te-ar încânta să îl cumperi pentru tine. De ce? Pentru că iaurtul de casă poate fi făcut foarte simplu chiar și într-o oală.

Astăzi vă vom prezenta o rețetă de iaurt din bucătăria turcească. Iaurtul va ieși destul de gros, cu o consistență plăcută și un gust neutru.

Ingrediente:

  • 5 litri de lapte
  • 3 lingurițe de drojdie.

Mod de preparare:

Pentru această rețetă este cel mai bine să folosiți lapte proaspăt de vacă, cumpărat din piață, deoarece va avea un gust mult mai bun și va fi mult mai benefic pentru organism. Dacă totuși nu găsiți lapte proaspăt, atunci puteți folosi și lapte cumpărat de la supermarket.

Turnați laptele la temperatura camerei într-o cratiță. Aduceți laptele la punctul de fierbere și fierbeți la foc mediu timp de 15 minute. După ce a fiert, luați laptele de pe foc și turnați-l în borcane. Lăsați laptele să se răcească până la 45 de grade. Cel mai bine este să controlați temperatura cu un termometru.

Într-un castron separat, luați câte o lingură de lapte din fiecare borcan, adăugați drojdia în castron și amestecați-o bine cu laptele.

Când drojdia se dizolvă, distribuiți amestecul uniform în borcane. Acoperiți borcanele cu șervețele, apoi puneți capace deasupra. Capacele nu trebuie să fie răsucite.

Acoperiți borcanele cu o pătură sau câteva prosoape și lăsați-le la temperatura camerei peste noapte. Iaurtul va fi gata dimineața. Apoi trebuie să-l păstrați la frigider.

Acest iaurt este perfect în combinație cu fulgi de ovăz sau fructe de pădure la micul dejun. Gustul neutru al produsului îl va face perfect pentru a fi combinat cu dulceață sau miere.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!