Iată o listă completă a problemelor pe care cărbunele activ le rezolvă

Iată o listă completă a problemelor pe care cărbunele activ le rezolvă

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2020 in SanatateSfaturi

Cărbunele activ este una dintre cele mai vechi și populare modalități de a curăța corpul de toxine. A fost folosit de mii de ani în medicină. În zilele noastre se folosește mult pentru tratarea persoanelor intoxicate cu alcool.

Detoxifierea este cea mai importantă proprietate a cărbunelui activ, dar nu este singura. Dacă ești în căutarea unui mod natural de a îmbunătăți digestia, de a reduce colesterolul și chiar de a încetini îmbătrânirea, cărbunele activ este indispensabil.

Iată ce proprietăți are cărbunele activ:

1. Este remediu pentru flatulență și balonare

În medie, o persoană emite gaze de 14 ori pe zi, acest lucru este perfect normal, toată lumea are gaze. Dar dacă suferi de flatulență sau balonări dureroase, cărbunele activ te va ajuta. Studiile arată că atunci când iei un  cărbune activ înainte de masă, cantitatea de gaze intestinale este redusă semnificativ.

2. Scade colesterolul

Colesterolul ridicat dublează riscul bolilor cardiovasculare. Un studiu a constatat că persoanele care au luat 8 g de cărbune activ de trei ori pe zi timp de o lună aveau nivelul de colesterol rău mai scăzut cu 41% , iar nivelul de colesterol bun cu 8% mai ridicat.

3. Menține sănătatea rinichilor

În fiecare zi, rinichii curăță aproximativ 115-140 de litri de sânge, producând 1-2 litri de urină, care constă în deșeuri și exces de lichid. În combinație cu ficatul, rinichii sunt cel mai perfect sistem de purificare.

Cu toate acestea, consumul de zahăr, sare, proteine ​​animale, grăsimi și conservanți poate duce la boli de rinichi. Cărbunele activ ajută pentru că îndepărtează ureea și alte toxine urinare, ajută la menținerea sănătății rinichilor.

4. Tratează rapid intoxicațiile alimentare

O modalitate de a te proteja de vărsături, diaree și dureri abdominale cauzate de intoxicația alimentară este să iei cărbune activ de la primele simptome, pentru că neutralizează rapid toxinele.

5. Albește dinții

Vrei să ai un zâmbet perfect fără să cheltui bani pe o procedură de albire a dinților? Este suficient să te speli pe dinți cu cărbune activ de 2-3 ori pe săptămână. Cărbunele activ curăță smalțul dinților prin adsorbția particulelor microscopice care alcătuiesc placa.

6. Tratează respirația urât mirositoare

Acesta nu este doar un mod util de a scăpa de miros, ci și o modalitate de a normaliza echilibrul acido-bazic din cavitatea bucală, care protejează dinții și gingiile de bacterii.

7. Previne îmbătrânirea prematură

Cărbunele activ favorizează întinerirea nu numai pentru că îți oferă o piele tânără, părul sănătos și dinți albi, dar s-a dovedit că consumul regulat de cărbune activ elimină din organism toxinele care afectează organele, distrug celulele și accelerează îmbătrânirea corpului.

8. Tratează mahmureala

Multă lume este familiarizată cu senzația grea de a doua zi după o exagerare cu alcoolul. Pentru a evita durerile de cap, greața și starea generală a mahmurelii: ia un cărbune activ înainte de a bea, dimineața te vei trezi  revigorat.

9. Curăță sistemul digestiv

Pesticidele din legume și fructe, hormonii de creștere din carne, substanțele chimice din apa de băut, toate ne afectează. Când toate acestea se acumulează în sistemul digestiv, poate duce la inflamație. Pentru o bună sănătate și bunăstare este necesară curățarea regulată a sistemului digestiv cu cărbune activ.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!