Iata cum sa te eliberezi de presiunea stresului din viata de zi cu zi! 5 pasi catre linistea mintii!

Iata cum sa te eliberezi de presiunea stresului din viata de zi cu zi! 5 pasi catre linistea mintii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Sa nu spui nimanui unde te doare cel mai mult, pentru ca va fi locul preferat unde te va lovi.” – Paulo Coelho;

Simți că ești copleșită de tot ceea ce ai de făcut și nu ai niciodată suficient timp? Toate îndatoririle pe care le ai și dificultățile mai mici sau mai mari cu care te confrunți îți provoacă o stare de anxietate și cresc mult nivelul stresului.

Dar există mici secrete care te ajută să faci față episoadelor de stres. Aceste trucuri te ajută să reduci imediat stresul, potrivit specialiștilor.

Iată ce să încerci ca să te relaxezi rapid:

Respiră conștient – “Deși respirația este un proces pe care de obicei nu îl conștientizăm și nu necesită atenție din partea noastră de-a lungul zilei, ne putem confrunta adesea cu respirație superficială fără să ne dăm seama. Acest lucru apare de obicei din cauza stresului și este un semnal major de alarmă care îți arată că ai nevoie să te relaxezi”, declară pentru psychologies.co.uk Julie Montagu, expert în yoga și nutriție. “Pentru rezolva această problemă, încearcă să respiri adânc, conștient, pentru a stimula sistemul nervos și a-ți aduce o stare de relaxare la nivelul corpului și minții”, recomandă specialistul.

Concentrează-te asupra momentului prezent – “Într-o lume care se învârte în jurul termenelor limită și în care sunetul notificărilor de pe rețelele de socializare este veșnic prezent, este foarte ușor să fii suprastimulat, distras de la clipa prezentă și să cauți mulțumire superficială în exterior”, spun psihologii Lucy Sheridan și Jo Westwood. “Un truc util de mindfulness este acela de a închide ochii și de a-ți dirija întreaga concentrare către interior. Inspiră și expiră lent, constant. Când gânduri la întâmplare îți apar în minte, imaginează-ți că sunt valuri care se sparg de mal și dispar”, recomandă specialiștii.

Meditează fără să te aștepți la ceva anume – Este posibil să fii dezamăgită că nu simți o schimbare radicală majoră atunci când inveți să meditezi. “Dacă meditația devine dificilă, tensionată, plictisitoare sau neplăcută, este un semn că în acele momente îți lispește inocența specifică unui copil. Dacă încerci să adopți curiozitatea celor mici, ești entuziasmat și deschis la ceea ce se întâmplă. Nu vei avea idei preconcepute cu privire la meditație și la felul în care trebuie să te simți, la numărul gândurilor care îți trec prin minte și felul lor. Cu o inocență precum cea a copiilor, abordezi meditația cu mintea deschisă și ești dispus să accepți tot ceea ce se întâmplă”, susține psihoterapeutul Sandy C. Newbigging.

 

Ascultă sunetele naturii – Am evoluat să trăim în natură, dar societatea modernă a schimbat radical acest lucru. Suntem tot timpul acasă, în mașină sau la birou, iar contactul cu natura este aproape inexistent, ceea ce afectează foarte mult psihicul și crește nivelul stresului.

Atunci când simți că ești copleșită de stres, fă o plimbare în aer liber, prin parc. Iar ca să reduci imediat stresul atunci când lucrezi, fă-ți un playlist cu sunetele naturii precum sunetul valurilor, al ploii, cântecul păsărelelor etc.

Fii recunoscătoare – Un jurnal în care să notezi toate lucrurile pentru care ești recunoscătoare te va ajuta să reduci semnificativ nivelul stresului. Notează-ți tot ceea ce te face fericit, de la zâmbetul unui copil, o zi însorită, faptul că ești sănătos și până la realizările de care ești mândră, atât cele de la locul de muncă sau cele din viața personală. “A fi recunoscător pentru lucrurile bune din viața ta anulează gândirea negativă”, spune Joni Emmerling, wellness coach.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!