Iată cum poți converti vârsta pisicii tale în ani omenești

Iată cum poți converti vârsta pisicii tale în ani omenești

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2023 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi si Trucuri

Adevărații iubitori de pisici sărbătoresc ziua de naștere a animalelor lor de companie în fiecare an, exact ca în cazul oamenilor. Cu toate acestea, sărbătoarea anuală nu corespunde cu ritmul real de îmbătrânire al membrului cu patru picioare al familiei.

Întrebarea în sine este simplă: cât de bătrână este pisica în ani omenești? Răspunsul este mai complex. Conform PetMD, metoda cunoscută prin care vârsta vieții pisicii ar trebui să fie înmulțită doar cu șapte este departe de realitate. Cu toate acestea, pentru a avea grijă de pisică, este bine să monitorizăm ce probleme de sănătate ar putea amenința animalul dvs. drag în funcție de vârsta sa.

“Conversia anilor de pisică în ani omenești oferă ocazia de a compara procesul de îmbătrânire al acesteia cu al nostru. Pe măsură ce îmbătrânim, putem avea mai multe probleme în viața de zi cu zi. La fel, o pisică de 11 ani – care este echivalentul a 60 de ani omenești – poate avea probleme similare”, a avertizat veterinara Mary Gardner, co-fondatoare a unei clinici pentru animale din Florida specializată în îngrijirea animalelor de companie.

Calculul realist este facilitat de faptul că pisicile îmbătrânesc la aproximativ aceeași viteză, indiferent de rasa lor. Conform Asociației Veterinare Americane (AVMA), până la vârsta de un an, pisicile se dezvoltă fizic ca adolescenți de 15 ani, iar când au doi ani, îmbătrânesc cu încă 9 ani omenești. După aceea, procesele lor de îmbătrânire încetinesc și biologic îmbătrânesc în medie cu încă patru ani umani pe an. În tabelul de mai jos prezentăm și o conversie detaliată a vârstei pisicii în ani omenești.

Vârsta pisicii (în ani)Vârsta în ani omenești
115
224
328
432
536
640
744
848
952
1056
1160
1264
1368
1472
1576
1680

Desigur, se poate întâmpla să nu știm data exactă de naștere a animalelor noastre de companie, de exemplu, pentru că este un animal adoptat sau găsit. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu este important să determinăm aproximativ vârsta lor pentru a avea grijă de ei.

În astfel de cazuri, un veterinar ne poate ajuta, care, în funcție de starea dinților, blănii, pielii, mușchilor și ochilor, poate estima cât de bătrână ar putea fi pisica. Vestea bună este că, cu o alimentație corectă și condiții adecvate de trai, prietenul nostru cu patru picioare poate rămâne cu noi în familie pentru o lungă perioadă de timp.

Conform lui Gardner, durata medie de viață a pisicilor variază între 12 și 15 ani: pisicile de rasă trăiesc în medie 12,5 ani, iar pisicile care nu sunt de rasă puțin mai mult, până la 14 ani.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!