Iată 7 vitamine de care aveți nevoie pentru funcționarea normală a organismului. Lista alimentelor bogate în vitamine!

Iată 7 vitamine de care aveți nevoie pentru funcționarea normală a organismului. Lista alimentelor bogate în vitamine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 January 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Vitaminele sunt compuși organici care îndeplinesc funcții diferite, dar toate funcționează împreună. Deficitul unor vitamine poate duce la diverse boli.

Este important să obțineți vitaminele de care aveți nevoie în fiecare zi din alimente naturale, nutritive. Corpul nostru a fost creat în așa mod încât să poată găsi în natură toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a funcționa normal. Lipsa unor vitamine sau minerale creează în organism un dezechilibru care poate afecta toate organele în timp.

Iată care sunt principalele vitamine de care are nevoie corpul nostru pentru a funcționa corect, și alimentele naturale în care se regăsesc:

Vitamina A – Vitamina A este prezentă în produsele de origine animală (ficat, unt și ouă) sub formă de retinol și în alimentele vegetale (morcovi, dovleac, spanac și varză) – sub formă de carotenoizi.

Vitamina B6 – Cerealele integrale, alunele, nucile, ardeii roșii, sardinele și macroul sunt surse bogate de vitamina B6. Se găsește și în sucurile de fructe și fructele uscate.

Vitamina B12 – Această vitamină este prezentă numai în produsele de origine animală, adică carne, ouă, lapte. Nivelurile sale relativ ridicate în lapte și produse lactate, precum și în ouă, pește, fructe de mare și păsări de curte.

Vitamina C – Cele mai bune surse de vitamina C sunt diverse tipuri de legume și fructe, precum și sucuri și piureuri de fructe. Sucul de cătină, coacăz negru și pătrunjel este deosebit de ridicat în conținutul de vitamina C. Dar și citricele, cartofii, varza, spanacul și roșiile asigură cantitatea necesară a acesteia.

Vitamina D – Spre deosebire de alte vitamine, există doar câteva alimente care furnizează vitamina D. Pestele gras, cum ar fi somonul, heringul și macroul au conținutul cel mai mare. Este prezent și în ficat, gălbenuș de ou și câteva ciuperci comestibile.

Vitamina E – Această vitamină se găsește în uleiurile vegetale, cum ar fi măslinul sau germenii de grâu. Este, de asemenea, în cantitate mare în fructe de pădure și nuci (arahide, migdale și alune).

Vitamina K – Legumele verzi precum spanacul și broccoli conțin niveluri relativ ridicate de vitamina K. Alte surse bune sunt laptele și produsele lactate, precum și carnea slabă, ouăle și cerealele.

Un stil de viață sănătos include și o alimentație sănătoasă și diversificată. Aceste alimente nu trebuie consumate toate în fiecare zi, însă adăugate pe rând în alimentația dumneavoastră vă vor ajuta să mențineți un echilibru în organism.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!