Hipertensiune arterială: sucul de sfeclă reduce hipertensiunea timp de 6 ore de la consum

Hipertensiune arterială: sucul de sfeclă reduce hipertensiunea timp de 6 ore de la consum

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateStiinta

Tensiunea arterială ridicată este rezultatul îngustării arterelor, un proces cauzat de alegeri greșite ale stilului de viață. Acest lucru face ca inima să lucreze mai mult pentru a pompa sângele în jurul corpului, crescând astfel tensiunea arterială. Deși poate părea inofensiv, tensiunea arterială persistentă crește riscul de boli de inimă.

Din fericire, puteți preveni acest proces dăunător prin modificări sănătoase ale stilului de viață. S-a demonstrat că mai multe soluții dietetice au proprietăți antihipertensive.

Unul dintre cele mai promițătoare alimente dietetice pentru combaterea hipertensiunii arteriale este sucul de sfeclă.

Numeroase studii au legat consumul de suc de sfeclă roșie cu o reducere a tensiunii arteriale crescute și o reducere ulterioară a riscului de evenimente cardiovasculare. Consumul de suc de sfeclă roșie în combinație cu o alimentație scăzută de nitrați poate reduce tensiunea arterială.

Oamenii de știință dintr-un studiu publicat în Nutrition Journal au încercat să umple acest gol de cunoștințe. În acest scop, au efectuat un studiu controlat aleatoriu pentru a afla dacă consumul de suc de sfeclă, pe lângă o dietă obișnuită, a cauzat o scădere măsurabilă a tensiunii arteriale.

Cincisprezece femei și cincisprezece bărbați au participat la un studiu dublu-orb, aleatoriu, controlat cu placebo, încrucișat. Voluntarii au fost aleși aleatoriu pentru a primi 500 g suc de sfeclă roșie și mere sau suc placebo.

Rezultat: a existat o tendință către o scădere a tensiunii arteriale sistolice timp de „șase ore” după ce au consumat suc de sfeclă roșie, comparativ cu cei care au primit alt tip de suc.

Consumul de suc de sfeclă ajută în mod eficient la reducerea hipertensiunii arteriale care pune viața în pericol – cât de mult ar trebui să bei pentru asta?

În sine, hipertensiunea arterială nu reprezintă o amenințare gravă pentru sănătate, dar medicii o evaluează ca fiind un vestitor al unor probleme mai grave, inclusiv boli de inimă, demență, anevrisme și accident vascular cerebral. De aceea este necesar să vă țineți sub control tensiunea și, în caz de valori ridicate, să luați măsuri pentru a o reduce.

NHS, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, oferă o modalitate naturală de a aborda această problemă.

Cheia scăderii tensiunii arteriale ridicate și prevenirea riscurilor asociate cu aceasta este relaxarea vaselor de sânge. Acest lucru poate fi realizat și prin mijloace dietetice – de exemplu, prin consumul de suc de sfeclă ”, au spus ei pentru Express.

Potrivit medicilor, nitrații conținuți în sfeclă ajută la reducerea tensiunii arteriale. Acești compuși, ajungând în sânge, sunt transformați în oxid nitric, sub acțiunea căruia pereții vasculari se extind și se relaxează.

Cât suc de sfeclă ar trebui să bei? Potrivit cercetărilor, persoanele care au băut zilnic 250 de mililitri de suc de sfeclă roșie au reușit să scadă atât tensiunea arterială sistolică (superioară), cât și cea diastolică (inferioară).

Experții consideră că este deosebit de importantă reducerea nivelurilor ridicate de presiune sistolică, reflectând forța cu care inima pompează sângele în tot corpul. Parametrii crescuți ai tensiunii arteriale sistolice sunt asociați cu un risc semnificativ de accident vascular cerebral și boli de inimă – în principal la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

De asemenea, este foarte important să reduceți cantitatea de sare din dieta zilnică pentru a reduce tensiunea arterială ridicată. Oficialii NHS recomandă să se consume mai puțin de șase grame de sare pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ o linguriță.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!