Ghicitul in cafea este un obicei vechi provenit din Turcia! Cum sa interpretezi simbolurile aparute in ceasca de cafea!

Ghicitul in cafea este un obicei vechi provenit din Turcia! Cum sa interpretezi simbolurile aparute in ceasca de cafea!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2019 in Spiritualitate

Ghicitul in cafea este un vechi obicei turcesc, raspandit in majoritatea tarilor aflate la un moment dat sub influenta Imperiului Otoman. Spre deosebire de felul in care bem cafeaua astazi, in viteza, la pachet, pe strada sau de la automat, vechile civilizatii faceau din asta un adevarat ritual, asemanator ritualului ceaiului din Japonia.

Ghicitul in cafea este un vechi obicei turcesc, raspandit in majoritatea tarilor aflate la un moment dat sub influenta Imperiului Otoman. Spre deosebire de felul in care bem cafeaua astazi, in viteza, la pachet, pe strada sau de la automat, vechile civilizatii faceau din asta un adevarat ritual, asemanator ritualului ceaiului din Japonia. Cafeaua se bea in clipele de relaxare, impreuna cu persoanele dragi, in tihna, iar ghicitul, practicat adesea in familie sau intre prieteni, vine sa completeze momentul special.

Cum prepari cafeaua?

In primul rand, cafeaua trebuie facuta la ibric. Turcii folosesc “cezve”, un ibric special conceput pentru asta, in care se pot prepara doua cesti de cafea. Iar pentru fiecare ceasca, o lingurita de cafea macinata potrivit este suficienta. Daca esti obisnuita sa bei cafeaua cu o cana enorma (ceea ce nu e tocmai o veste buna pentru sanatatea ta), trebuie sa stii ca pentru ghicit ai nevoie de o ceasca.

Cum procedezi?

Cafeaua se bea intr-un moment de relaxare, nu pe fuga, nu in timp ce faci altceva. Trebuie sa o bei pe indelete, sa te gandesti la lucruri pozitive si sa incerci sa te eliberezi de gandurile apasatoare.
Este foarte important sa bei dintr-o singura parte a cestii si sa iti pui o dorinta sau sa te gandesti la o chestiune despre care vrei sa stii mai multe.

Dupa ce ti-ai baut cafeaua, asaza farfurioara deasupra cestii, invarte de cateva ori in sensul opus acelor de ceasornic, pentru ca zatul sa se distribuie pe toata ceasca, apoi intoarce cu gura in jos.

Ceasca ta trebuie lasata ceva timp neatinsa, cel putin pana se raceste. Traditia mai spune ca poti pune o moneda deasupra, ca sa elimini energiile negative si ca ceea ce iti va arata zatul sa fie preponderent pozitiv. De asemenea, ajuta la racirea cestii.

Cand ceasca este rece, poti incepe ghicitul. Este recomandat ca altcineva decat persoana care a baut din ceasca sa ghiceasca, dar ca sa te “antrenezi”, iti poti ghici si singura.

Care sunt regulile?

Pentru ghicit, se considera ca ceasca are doua jumatati orizontale, fiecare dintre ele reprezentand trecutul si viitorul. Formele din zat din partea de jos reprezinta trecutul, iar cele din partea de sus, viitorul. Imaginile din partea dreapta a cestii sunt interpretate ca pozitive, iar cele din partea stanga sunt interpretate ca fiind evenimente negative, dusmani, probleme etc.

O alta credinta spune ca ghicitul in cafea poate arata trecutul, dar din viitor pot fi vazute numai 40 de zile. De asemenea, daca in momentul in care se incepe ghicitul, ceasca este lipita strans de farfurie, inseamna ca cel care a baut din ea este norocos si nu mai are nevoie sa i se citeasca in zat in momentul respectiv.

Un alt caz exceptional este atunci cand de pe ceasca au cazut bucati mari de zat, in momentul in care a fost ridicata ceasca.
Inseamna ca cel care a baut din ea va scapa in curand de ceea ce il ingrijoreaza sau intristeaza.

O regula foarte importanta a ghicitului in cafea spune ca cel care face interpretarea nu trebuie sa ii dea celui care a baut din ceasca vesti care sa il faca prea fericit sau prea trist.

Simboluri din ceasca ta si semnificatia lor

Interpretarea se realizeaza pe baza primelor imagini induse de simbolurile din ceasca persoanei care ghiceste. Daca ghicesti, nu trebuie sa stai prea mult pe ganduri, ci trebuie sa spui ceea ce iti declanseaza in minte desenele din zat observate.

Iata cateva simboluri si semnificatia lor posibila:

Peste – pestii indica in general noroc sau o suma importanta de bani. Un simbol din ceasca ta ar trebui interpretat intotdeauna corelat cu celelalte imagini din jur.

Cercuri, inele – cercurile semnifica uniune, asociere, casatorie, parteneriat.

Paun – simbolizeaza increderea in sine, mandria, realizarile personale.

Sobolan – pierdere de bani, posesiuni si in general ceva material; furt, paguba

Diavol – reflecta starea de spirit, o teama care ii cuprinde gandurile celui care a baut din ceasca si indica faptul ca ar trebui sa aiba o gandire pozitiva.

O linie bine delimitata, dreapta sau ondulata – un drum pe care trebuie sa-l faci, fie ca este unul fizic sau unul spiritual

Cerc cu un punct in interior – sarcina, nastere, aparitia unui copil in familie

Artificii – probleme in plan personal, neintelegeri in cuplu

Patrat sau dreptunghi – o noua locuinta

Lumanare – o dorinta indeplinita

Calaret – un nou barbat, vesti bune, logodna

Pisica – o persoana cu mai multe fete

Cruce – izbanda asupra unei situatii negative

Fereastra deschisa – o oportunitate bazata pe mult noroc

Fluture – flirt, inceputul unei relatii, dragoste

Pasare – alba: vesti bune; neagra: vesti proaste

Mar – fertilitate, creativitate

Pod – trebuie luata o decizie importanta

Nod – Ingrijorare, probleme legate de sanatate

Floare – fericire, armonieDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!