Gelatina – un remediu natural pentru articulații și dureri de spate

Gelatina – un remediu natural pentru articulații și dureri de spate

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2020 in ReteteSanatateSfaturi

Înainte de a începe, aș vrea să vă pun o întrebare simplă – știți ce este gelatina? Iată ce trebuie să știți: Gelatina este compusă în principal din aminoacizi glicinici și prolină, pe care mulți oameni nu le consumă în cantități suficiente. Acești aminoacizi sunt necesari nu numai pentru creșterea normală a pielii, părului și unghiilor, ci și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar și reglarea greutății!

Glicina, care constituie aproximativ 1/3 din aminoacizii din pulberea de gelatină, este un antiinflamator și poate ajuta la accelerarea vindecării rănilor. Glicina din gelatină poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea calității somnului.

Gelatina poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea intestinală și ajută digestia prin creșterea secreției de suc gastric și restabilirea unei mucoase gastrice sănătoase; Acidul stomacal scăzut și flora intestinală sunt două probleme digestive comune în societatea noastră modernă. De asemenea, gelatina absoarbe apa și ajută la menținerea fluidului în tractul digestiv, contribuind la buna funcționare a tractului intestinal.

Gelatina. Beneficii pentru sănătate

Gelatina îmbunătățește digestia – se încheagă în mod natural cu apă și ajută alimentele să se deplaseze mai ușor prin tractul gastro-intestinal.

Gelatina poate ajuta la vindecarea alergiilor și intoleranțelor alimentare. Dacă adăugați gelatină în dieta dvs., aceasta poate vindeca unele afecțiuni ale stomacului.

Gelatina este bună pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. După cum am spus, conține mulți aminoacizi importanți, ajutând la prevenirea slăbiciunii și degenerării cartilajului la nivelul articulațiilor.

Gelatina ajută la detoxifiere. Glicina și aminoacidul conținut în gelatină ajută ficatul să elimine în mod eficient toxinele din corpul nostru.

Gelatina îmbunătățește părul, unghiile și dinții. Conține keratină, care este o proteină foarte puternică și ajută la sănătatea părului, a unghiilor, a dinților și a pielii.

Îmbunătățește elasticitatea pielii. În primul rând, trebuie să știți că gelatina este în esență colagen gata preparat. Consumându-l, veți putea îmbunătăți aspectul pielii.

Gelatina ajută la accelerarea vindecării rănilor. Unul dintre aminoacizii găsiți în gelatină este glicina, care are un efect benefic asupra procesului de vindecare.

Gelatina poate ajuta la scăderea în greutate. Experții spun că poate accelera metabolismul.

Cum să prepari un jeleu cu gelatină

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cana suc de portocale (proaspăt stors)
  • 1 cană de suc de struguri sau căpșuni proaspete
  • 3 linguri de gelatină nediluată
  • 1 ceașcă de ceai verde
  • Miere

Metoda de gătit:

Iată ce trebuie să faceți. În primul rând, trebuie să fierbeți ceaiul verde și să adăugați puțină miere. Apoi, adăugați gelatina și amestecați până se dizolvă. Se lasă să se răcească puțin.

După aceea, trebuie să adăugați sucul de portocale și struguri și să amestecați bine. Acum nu mai trebuie decât să turnați acest amestec într-un recipient și să îl lăsați la răcit cel puțin 3 ore!

Bucurați-vă de acest jeleu delicios și sănătos făcut în casă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!